7 Νέα Στέκια της Αθήνας

Στις αρχές του Σεπτέμβρη θεωρούσαμε πως φέτος οι βόλτες όλων μας θα γίνονται στα ήδη γνωστά και καθιερωμένα και πως οι επιχειρηματίες του χώρου θα είναι διστακτικοί και μετρημένοι στο στήσιμο νέων projects.

7 Νέα Στέκια της Αθήνας.

Σήμερα, μέσα Οκτώβρη, ανακαλύψαμε μια σειρά από στέκια, όλα τους φρέσκα και πολύ ελπιδοφόρα που ζητούν την προσοχή και την προτίμησή μας στις επιλογές μας για έξω τους μήνες που ακολουθούν.

Σίγουρα μέχρι τα Χριστούγεννα έχουμε κι άλλα πολλά να ακούσουμε, όμως ας δούμε αυτή την πρώτη, γερή φουρνιά.

Delta Restaurant

Ναι έχει χυθεί πολύ μελάνι, ναι έχει ανοίξει από τον Ιούλιο, αλλά δεδομένου του καλοκαιριού και του (μόνο) εσωτερικού χώρου που διαθέτει στον 5ο όροφο του Πολιτιστικού Κέντρου – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τώρα ήρθε ο καιρός να το γνωρίσει το αθηναϊκό κοινό.

Με δυο Έλληνες σεφ που διέπρεψαν τα περασμένα χρόνια στις σκανδιναβικές χώρες, τον Θάνο Φέσκο και τον Γιώργο Παπαζαχαρία, με φάρμα και εργαστήρια δικά τους για να καλλιεργούν και να πειραματίζονται, με  αρχιτεκτονικό σχεδιασμό από τον Στέλιο Κόη και φωτισμούς από την Ελευθερία Ντεκώ, με πιάτα που όλα τους – πλην της γεύσης – έχουν να πουν και ένα «αφήγημα» σ’ αυτόν που θα τα γευτεί, τo Delta ετοιμάζεται να γράψει τη δική του ιστορία στον φάκελο «αθηναϊκή εστίαση».

Milos Xenodocheio

Επίσης, μεγάλος θόρυβος, αυτή τη φορά γύρω από ένα ξενοδοχείο που θέλει να γίνει «το πρώτο 5άστερο γαστρονομικό» της Αθήνας, με τον Κώστα Σπηλιάδη, τον Πατρινό σεφ – επιχειρηματία που έκανε διάσημη σε όλο τον κόσμο την ελληνική γεύση, στο τιμόνι.

Για το gourmet και boutique ξενοδοχείο που ανασκευάστηκε από τους Divercity Architects, και τοποθετεί με δική του ξεχωριστή πόρτα το εστιατόριο στο ισόγειο του κτιρίου στη γωνία Βουλής και Κολοκοτρώνη, γράφονται άρθρα εδώ και πολύ καιρό, οι φήμες το θέλουν να ανοίγει γύρω στα τέλη Οκτώβρη.

Parthenis

Το όνομα του κορυφαίου Έλληνα εικαστικού Κωνσταντίνου Παρθένη παίρνει το εστιατόριο που ετοιμάζεται να ανοίξει μέσα στην Εθνική Πινακοθήκη, της γεύσης και της κουζίνας θα ηγείται ο Έκτορας Μποτρίνι.

Soil

Ο Τάσος Μαντής ήταν για χρόνια ο επικεφαλής σεφ του βραβευμένου με αστέρια Michelin εστιατορίου Hytra.

Φέτος αποφασίζει να κάνει το μεγάλο βήμα και να ανοίξει το Soil, το πρώτο του ως chef-patron και το κοινό του αδημονεί.

Το καινούργιο θα ανοίξει τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοέμβρη στο Παγκράτι, το μενού θα αποπνέει ελληνικότητα και θα βασίζεται στα προϊόντα της δικής του φάρμας στο Αλεποχώρι, η έμπνευση του πολύ καλού σεφ θα βάζει τη σφραγίδα.

Brutus

Steak house με μενού που έχει στήσει ο Μιχάλης Νουρλόγλου με τον Στέφανο Ρίζο, με premium κρέατα αλλά και πιο «καθημερινά», με σούπερ design και ατμόσφαιρα - η κουζίνα μέσα στη σάλα - και με πολύ καλή λίστα κρασιών.

Στο Κολωνάκι και στην οδό Λεβέντη 3, αναμένεται μέσα στο μήνα το καινούργιο των Μωράκη – Μελισσάρη που ήταν να ανοίξει από πέρυσι, αλλά ας όψεται η πανδημία.

Steak house με μενού που έχει στήσει ο Μιχάλης Νουρλόγλου με τον Στέφανο Ρίζο, με premium κρέατα αλλά και πιο «καθημερινά», με σούπερ design και ατμόσφαιρα – η κουζίνα μέσα στη σάλα – και με πολύ καλή λίστα κρασιών.

Senta

Μέσα στη Στοά Σπυρομήλιου, εκεί που ήταν το Bricolage, το όνομά του σημαίνει «κέντρο» στα γιαπωνέζικα και φυσικά η κουζίνα του αγαπάει την γιαπωνέζικη κουζίνα και τα fusion πιάτα.

Σεφ ο Νίκος Πολιτάκος – με θητεία στο μυκονιάτικο Kinjo – αναμένεται περί τα τέλη Οκτωβρίου.

Zebra

Έχει λίγο καιρό που άνοιξε στο Νέο Ψυχικό και ήδη δείχνει πως θα γίνει το hot point της περιοχής και όχι μόνο.

Πολύ καλά cocktail από τον «γκουρού» του είδους Χρήστο Χουσσέα, υπέροχη μεγάλη μπάρα, μουσικές από γνωστούς εναλλασσόμενους djs, κι ένα μενού δια χειρός Δημήτρη Κατριβέση που θα ξεκινήσει να «τρέχει» εντός των ημερών.

www.y-o.gr

Πηγή: athensvoice.gr

Πηγή