Συμβουλές για την Καταπολέμηση των Ρυτίδων με τα Δάχτυλά σας

Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία σε αντιγηραντικές κρέμες ή στην αισθητική χειρουργική για να μειώσετε τις ρυτίδες σας. Μερικές απλές κινήσεις με τα δάχτυλά σας μπορούν να καταπολεμήσουν τις ρυτίδες και να εξαφανίσουν τα σημάδια του χρόνου από το πρόσωπό σας.

Συμβουλές για την Καταπολέμηση των Ρυτίδων με τα Δάχτυλά σας

Ας δούμε αυτές τις συμβουλές…

Λέγεται συχνά ότι η σοφία έρχεται με τα χρόνια. Ωστόσο, σίγουρα δεν θέλετε απαραιτήτως η σοφία αυτή να φαίνεται στο πρόσωπό σας. Τα καλά νέα είναι πως μπορείτε να συμβάλετε στην τονικότητα της επιδερμίδας σας και στη σύσφιξη των μυών του προσώπου σας, χωρίς μάλιστα να ξοδέψετε ένα σκασμό χρήματα σε αντιγηραντικές κρέμες και ειδικές θεραπείες! Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι τα δάχτυλά σας!

Digitopuncture για να μειώσετε τα σημάδια του χρόνου

Το Digitopuncture, είναι μια μέθοδος που προέρχεται από τον βελονισμό. Στην περίπτωσή μας όμως, οι βελόνες αντικαθίστανται από τις άκρες των δακτύλων σας. Έτσι, μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια συνεδρία μόνοι σας στο σπίτι χωρίς κανένα πρόβλημα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η πίεση που ασκείται σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου προάγει τη λεμφική παροχέτευση, αλλά και την έκκριση των σμηγματογόνων αδένων.

Επιπλέον, αυτή η μέθοδος είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική κατά των ρυτίδων, καθώς διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα. Συνεπώς, η επιδερμίδα γίνεται πιο απαλή και οι μύες του προσώπου πιο ελαστικοί.

Οι μύες του προσώπου – οι οποίοι συστέλλονται για να σχηματίσουν τις εκφράσεις σας – παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στον σχηματισμό των ρυτίδων.

Εάν οι μύες είναι πολύ σφιχτοί ή πολύ χαλαροί, σχηματίζονται αντιαισθητικά «αυλάκια» στο πρόσωπό σας και ρυτίδες.

Πώς ακριβώς λειτουργεί;

Όπως και με τον βελονισμό, η πίεση εφαρμόζεται με τα δάχτυλά σας σε διαφορετικά σημεία του προσώπου. Η ελαφριά πίεση με περιστρεφόμενη κίνηση βοηθά στη χαλάρωση των μυών, ενώ η πιο δυνατή πίεση τονώνει τους μύες.

Συνδυάζοντας αυτές τις δύο χειρονομίες, μπορείτε μακροπρόθεσμα να εξαλείψετε τις ρυτίδες, οι οποίες σχηματίζονται πάντα μεταξύ δύο μυών, όταν δηλαδή ο ένας συστέλλεται και ο άλλος είναι πολύ χαλαρός.

Θέστε εφικτούς στόχους!

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αναπόφευκτα δεν μπορείτε να σταματήσετε τον χρόνο. Αυτή άλλωστε θα ήταν μία ουτοπική σκέψη! Αντίθετα, εστιάστε την προσοχή σας στο τι είναι εφικτό: να είστε ο εαυτός σας και να φροντίζετε και να διατηρείτε με φυσικούς τρόπους αυτό που σας έχει δοθεί.

Οι συγκεκριμένες ασκήσεις που είδατε παραπάνω βοηθούν στη μείωση των ρυτίδων του προσώπου. Μην διστάσετε λοιπόν να τις εφαρμόζετε για λίγα λεπτά καθημερινά έως ότου δείτε την αλλαγή στο πρόσωπό σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να μειώσετε τον αριθμό των συνεδριών σε 2 ή 3 την εβδομάδα.

www.y-o.gr

Πηγή