Νέες Συνήθειες στην Περιποίηση του Δέρματός σας

Είναι σημαντικό να ασχολείστε με τη φροντίδα της επιδερμίδας σας έστω και λίγα λεπτά της ημέρας καθημερινά.

Αν πάλι ήδη ασχολείστε, αλλά δε βλέπετε αλλαγές προς το καλύτερο, σκεφτείτε μήπως θα πρέπει να εντάξετε νέες συνήθειες στην καθημερινότητά σας από σήμερα κιόλας, για να δείτε άμεση βελτίωση.

Μην ξεχνάτε την ενυδατική κρέμα

Όποιον τύπο επιδερμίδας κι αν έχετε, η συστηματική ενυδάτωσή της σε καθημερινή βάση είναι σημαντική.

Μετά το μπάνιο σας εφαρμόζετε μια κρέμα στο σώμα και το πρόσωπό σας όσο το δέρμα σας είναι ακόμα νωπό και οι πόροι ανοιχτοί, για να σφραγίσετε την υγρασία που υπάρχει εκείνη τη στιγμή και να αποκτήσει έτσι περισσότερη λάμψη.

Επενδύστε σε μια καλή ενυδατική κρέμα σώματος και προσώπου για καλύτερα αποτελέσματα.

Ο ιδρώτας έχει συνέπειες στην επιδερμίδαΧρησιμοποιήστε μια λοσιόν προσώπου

Ίσως τη θεωρείτε περιττή αλλά είναι απαραίτητη, καθώς εξισορροπεί τα επίπεδα του pH στην επιδερμίδα σας.

Αναζητήστε λοσιόν που περιέχουν συστατικά, τα οποία δεν θα ερεθίσουν το δέρμα σας, σε αντίθεση με το αλκοόλ, τη μενθόλη και διάφορες χρωστικές ουσίες.

Χρησιμοποιήστε τη λοσιόν σε καθημερινή βάση μετά τον καθαρισμό για να αναζωογονήσετε το πρόσωπό σας στο λεπτό.

Μην κάνετε πολύ συχνά απολέπιση

Η απολέπιση αποτελεί μια αγαπημένη συνήθεια γιατί δίνει λάμψη στο πρόσωπο, αλλά στην πραγματικότητα δεν θα πρέπει να το παρακάνετε γιατί θα στερήσετε από την επιδερμίδα σας τα φυσικά της έλαια.

Περιορίστε την απολέπιση σε 1-2 φορές την εβδομάδα το καλοκαίρι και μια φορά την εβδομάδα το πολύ τον χειμώνα, για να αποφύγετε την ξηρότητα και την αφυδάτωση.

Αξιοποιήστε το ελαιόλαδο

Μετά το ντους και όσο είναι ακόμα νωπή η επιδερμίδα μπορείτε να απλώνετε σε πρόσωπο και σώμα λίγο ελαιόλαδο, το οποίο στη συνέχεια θα ταμπονάρετε με μια πετσέτα για να φύγει η περιττή ποσότητα.

Έτσι θα δώσετε στην επιδερμίδα σας την ευκαιρία για έξτρα ενυδάτωση.

Μη χρησιμοποιείτε για ώρες το κινητό σας τηλέφωνο

Η οθόνη του κινητού σας αποτελεί εστία μικροβίων, έτσι κάθε φορά που την αγγίζετε και πιάνετε μετά το πρόσωπό σας, μεταφέρετε τα βακτήρια που βρίσκονται πάνω της σε αυτό.

Αποφύγετε να κάνετε αλόγιστη χρήση του κινητού σας τηλεφώνου και έχετε πάντα μαζί σας αντισηπτικά μαντηλάκια για να καθαρίζετε την οθόνη του.

Να φοράτε πάντα γυαλιά ηλίου

Είναι σημαντικό να φοράτε πάντα γυαλιά ηλίου, ακόμα και τις ημέρες που ο ήλιος δεν είναι τόσο δυνατός.

Αν τα αμελείτε συστηματικά, θα επιταχύνετε την εμφάνιση του “ποδιού της χήνας” στις άκρες των ματιών σας, κάτι που θα σας προσθέσει χρόνια.

Προσπαθήστε να μην ιδρώνετε υπερβολικά

Μπορεί να συνηθίζετε να γυμνάζεστε έντονα με αποτέλεσμα να ιδρώνετε εξίσου έντονα και ίσως περισσότερο από άλλους, αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι ο υπερβολικός ιδρώτας ερεθίζει την επιδερμίδα και την οδηγεί σε ανεπιθύμητες εξάρσεις.

Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, χρησιμοποιείτε πάντα αφρόλουτρα με σαλικυλικό οξύ για να αποφύγετε τα σπυράκια που ίσως προκαλέσει η υπερβολική εφίδρωση.

Αλλάζετε συχνά τις μαξιλαροθήκες σας

Ο καλός ύπνος συμβάλλει σίγουρα σε μια πιο νεανική όψη, αλλά το ίδιο βασικό είναι να αλλάζετε μαξιλαροθήκες μια φορά την εβδομάδα.

Κι αυτό επειδή πάνω τους μαζεύονται αρκετά μικρόβια, τα οποία μεταφέρονται στο πρόσωπό σας προκαλώντας ενδεχομένως σπυράκια.

Επίσης, τα νεκρά κύτταρα του δέρματός σας συσσωρεύονται στις μαξιλαροθήκες και στη συνέχεια μεταφέρονται ξανά στο πρόσωπό σας.

www.y-o.gr

Πηγή