Μυστικά για Απώλεια Βάρους που δε Σχετίζονται με τις Δίαιτες

Σίγουρα δεν είναι εύκολο να νιώθετε δραστήριοι πάντα και υπάρχουν μέρες που ακόμα κι αν είστε πολύ πειθαρχημένοι χρειάζεστε λίγη ώθηση για να ακολουθήσετε το πρόγραμμα της γυμναστικής και της διατροφής σας.

Αν είστε σε διαδικασία απώλειας βάρους, δείτε παρακάτω πώς να ενισχύσετε τα κίνητρά σας.

Βάλτε στόχους που γνωρίζετε ότι μπορείτε να επιτύχετε

Αν βάλετε εφικτούς στόχους όσον αφορά την άσκηση σύμφωνα με τη ζωή σας και τον χαρακτήρα σας και τους φτάσετε, θα μπορέσετε σιγά σιγά να συσχετίσετε τα θετικά συναισθήματα της επιτυχίας με τη γυμναστική.

Ποδήλατο για τις καθημερινές μετακινήσειςΕίτε πρόκειται για 30 λεπτά αερόβιας άσκησης την ημέρα, είτε για μια ώρα γιόγκα, είτε για διαλογισμό στο μπαλκόνι σας, βάλτε στόχους που γνωρίζετε ότι μπορείτε να τους επιτύχετε και κατόπιν απολαύστε τα καλά συναισθήματα που απορρέουν από την επίτευξή τους.

Αναθεωρήστε τη σχέση σας με το φαγητό

Μη λέτε ότι κάνετε δίαιτα, αν αυτό σας φαίνεται βαρύ, πείτε απλώς ότι ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή.

Εκπαιδευτείτε στο τι χρειάζεται το σώμα σας για να λειτουργήσει στα βέλτιστα δυνατά επίπεδα, ώστε να βιώσετε τα οφέλη της σωστής διατροφής.

Να θυμάστε ότι δεν υπάρχουν καλές και κακές τροφές, υπάρχουν καλές και κακές επιλογές.

Υπάρχουν υγιεινές τροφές που καλό θα ήταν να εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή, αλλά αν νιώθετε ότι σας περιορίζουν, αυτό τελικά δεν θα σας κάνει καλό.

Όταν αφήνετε ελεύθερο τον εαυτό σας να καταναλώσει ό,τι επιθυμεί, δεν μπαίνετε σε πειρασμούς ούτε το παρακάνετε με τις ποσότητες και τις ανθυγιεινές επιλογές.

Το να απαγορεύσετε στον εαυτό σας να καταναλώσει κάτι είναι μη λειτουργικό και θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Αν καταρτίσετε ένα υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα, θα αποκτήσετε το σώμα των ονείρων σας γρήγορα και εύκολα.

Βάλτε την άσκηση στην καθημερινότητά σας αντί να εφεύρετε χρόνο γι’ αυτήν

Αν έχετε ένα φορτωμένο καθημερινό πρόγραμμα το να προσπαθείτε να χωρέσετε σε αυτό μια ακόμα δραστηριότητα ίσως είναι μάταιο.

Κάντε τις αλλαγές που μπορείτε, ώστε η άσκηση και η κίνηση γενικά να μπορεί να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σας.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνετε αυτό αρκεί να είστε εφευρετικοί.

Χρησιμοποιήστε το ποδήλατο ως μεταφορικό μέσο για τη δουλειά σας ή πηγαίνετε με τα πόδια αν είναι σχετικά κοντά, περπατήστε για να κάνετε τα ψώνια σας και μην πάρετε αυτοκίνητο, προτιμήστε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ.

Βρείτε υποστήριξη

Είτε πρόκειται για φίλους και την οικογένειά σας είτε για άλλους ανθρώπους που θα βρείτε στο διαδίκτυο με τους οποίους σας ενώνει η κοινή προσπάθεια, τα κίνητρά σας θα ενισχυθούν, αν μπορέσετε να συνδεθείτε μαζί τους για να μοιραστείτε την εμπειρία σας από την προσπάθεια που κάνετε.

Επίσης, θα πάρετε συμβουλές και ιδέες που μπορούν να βελτιστοποιήσουν το σχέδιό σας.

Η αλληλεπίδραση με άλλα άτομα και η γνώση ότι η προσπάθεια είναι κοινή αποτελούν βασικούς παράγοντες επιτυχίας.

www.y-o.gr

Πηγή