Αποτρίχωση Γεννητικών Οργάνων – Ποια Είναι τα Συν και Ποια τα Πλην της Διαδικασίας

Η αποτρίχωση των γεννητικών οργάνων θεωρείται πλέον για τους περισσότερους ανθρώπους μία στάνταρ διαδικασία.

Παρότι τα παλιότερα χρόνια δεν συνηθιζόταν, πλέον είναι κατά μία έννοια κομμάτι του πολιτισμού μας και είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη όχι μόνο στους άντρες αλλά και τις γυναίκες.

Πέρα από το αισθητικό αποτέλεσμα, η αποτρίχωση αυτή έχει πολλά θετικά αλλά -όπως κάθε μέθοδος αποτρίχωσης- δεν στερείται και αρνητικών στοιχείων.

Η αποτρίχωση των γεννητικών οργάνων θεωρείται πλέον για τους περισσότερους ανθρώπους μία στάνταρ διαδικασία.

Τα υπέρ

Λιγότερος ιδρώτας και οσμές

Στο ανθρώπινο σώμα υπάρχουν δύο τύποι ιδρωτοποιών αδένων: οι εκκρινείς αδένες και οι αποκρινείς αδένες.

Οι εκκρινείς αδένες απελευθερώνουν κυρίως νερό και άλατα, αλλά όχι οσμές, ενώ οι αποκρινείς αδένες (στις μασχάλες και τα γεννητικά όργανα) απελευθερώνουν υγρά πλούσια σε πρωτεΐνες, λιπίδια και φερομόνες.

Όταν τα βακτήρια του δέρματος διασπούν αυτά τα μόρια, απελευθερώνονται οσμές.

Είναι πιθανό το ανθρώπινο σώμα να έχει «σχεδιαστεί» ώστε να διατηρεί την τριχοφυΐα στις μασχάλες και τα γεννητικά όργανα ώστε να απελευθερώνονται οι φερομόνες και να προσελκύουν ένα πιθανό ταίρι. 

Ωστόσο σήμερα, οι οσμές αυτές μπορούν να μας φέρουν σε δύσκολη θέση και για το λόγο αυτό προτιμάται η αποτρίχωση.

Καλύτερη υγιεινή της περιοχής

Είναι γεγονός ότι οι τρίχες ευνοούν την ανάπτυξη ιδρώτα και συνεπώς βακτηριδίων και μικροοργανισμών που μπορεί να είναι βλαβερά για τον οργανισμό.

Με την απομάκρυνσή τους, ο κίνδυνος αυτός ελαττώνεται.

Χαρακτηριστικό είναι το ότι η απουσία τριχοφυΐας δεν επιτρέπει στις ψείρες να εγκατασταθούν και να αναπαραχθούν στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, γι’ αυτό άλλωστε σήμερα οι ψείρες είναι πολύ πιο σπάνιες απ’ ό,τι παλαιότερα.

Πέρα από το αισθητικό αποτέλεσμα, η αποτρίχωση αυτή έχει πολλά θετικά αλλά -όπως κάθε μέθοδος αποτρίχωσης- δεν στερείται και αρνητικών στοιχείων.

Αισθητικό αποτέλεσμα

Μολονότι πολλοί άντρες και γυναίκες δηλώνουν διαχρονικά θαυμαστές του φυσικού, αυτό δεν ισχύει για όλους.

Έτσι μία περιποιημένη περιοχή γεννητικών οργάνων, χωρίς τριχοφυΐα στις περισσότερες περιπτώσεις είναι πιο ελκυστική για έναν πιθανό ερωτικό σύντροφο.

Τα κατά

Ενοχλήσεις και εξανθήματα

Η πλειοψηφία των ατόμων που επιλέγουν την αποτρίχωση στα γεννητικά τους όργανα έχουν αντιμετωπίσει κάποια στιγμή ενοχλήσεις, όπως φαγούρα ή εξανθήματα.

Άλλες πιθανές εκβάσεις είναι να εμφανιστούν στο δέρμα τρίχες που γυρίζουν, οι οποίες συνοδεύονται από φλεγμονή τοπικά στο δέρμα και μικρά κόκκινα εξανθήματα.

Κίνδυνος λοιμώξεων 

Οι μικροσκοπικές εκδορές που δημιουργούνται στην επιδερμίδα λόγω της αποτρίχωσης διευκολύνουν τη μετάδοση λοιμώξεων, όπως τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Έχει διατυπωθεί η θεωρία ότι η συχνότητα της αποτρίχωσης των γεννητικών οργάνων συσχετίζεται άμεσα με την αύξηση της συχνότητας σε ΣΜΝ όπως η γονόρροια, τα χλαμύδια και ο HPV που προκαλεί τα κονδυλώματα.

www.y-o.grΠηγή