Απαλλαγείτε από Μαύρους Κύκλους και Σακούλες Κάτω από τα Μάτια με 5 Κινήσεις

Η περιοχή γύρω από τα μάτια μπορεί εύκολα να προδώσει την ηλικία σας.

Ας δούμε 5 κινήσεις που μπορούν να επαναφέρουν τη λάμψη στο βλέμμα σας, να μειώσουν τους μαύρους κύκλους, τις ρυτίδες και τις σακούλες κάτω από τα μάτια.

Απαλλαγείτε από Μαύρους Κύκλους και Σακούλες Κάτω από τα Μάτια με 5 Κινήσεις

Το βλέμμα δεν είναι μόνο ο καθρέφτης της ψυχής, αλλά και ένας δείκτης νεότητας και ευζωίας. Έτσι, η περιοχή γύρω από τα μάτια προδίδει την ηλικία σας, το άγχος που έχετε, την κούρασή σας, τον τρόπο ζωής σας…

Η αιτία βρίσκεται στο γεγονός ότι το δέρμα στην περιοχή γύρω από τα μάτια είναι πιο λεπτό από ό, τι στο υπόλοιπο πρόσωπο. Επιπλέον, η συγκεκριμένη περιοχή είναι λιγότερο πλούσια σε κολλαγόνο, ελαστικές ίνες και λιπώδη ιστό.

Τέλος, η περιοχή γύρω από τα μάτια έχει την τάση να αφυδατώνεται και να «χαλαρώνει» με το πέρασμα του χρόνου. Τα καλά νέα είναι πως για όλα αυτά, υπάρχουν λύσεις!

Καλλυντικά για να «ξυπνήσετε» την περιοχή των ματιών

Τα καλλυντικά αποτελούν μια πραγματική λύση για να δώσετε μια έξτρα λάμψη στο πρόσωπό σας όταν ξυπνάτε το πρωί και τα μάτια σας είναι πρησμένα από τον ύπνο.

Επιλέξτε ελαφριές, λεπτές και υγρές φόρμουλες, τύπου γέλης. Οι οροί ανόρθωσης έχουν άμεσο συσφικτικό αποτέλεσμα, ενώ ενυδατώνουν την επιδερμίδα.

Πολλές θεραπείες για την περιοχή γύρω από τα μάτια είναι πλέον εξοπλισμένες με μεταλλικό αλουμινένιο εφαρμογέα. Εκτός από το μασάζ και τη διέγερση της περιοχής που προκαλεί, η ψυχρή επίδρασή του στην επαφή με το δέρμα, έχει αγγειοτονική δράση που δρα στη μικροκυκλοφορία και βοηθά στην απαλοιφή του πρηξίματος της περιοχής των ματιών.

Για μέγιστη φρεσκάδα, συνιστάται να τοποθετείτε το θεραπευτικό προϊόν που χρησιμοποιείτε στο ψυγείο. Στις οργανικές θεραπείες ομορφιάς που εφαρμόζονται σε ειδικά κέντρα αισθητικής και δερματολογίας, υπάρχουν συσκευές που χρησιμοποιούν τις ιδιότητες του φωτός για να αναζωογονήσουν την περιοχή γύρω από τα μάτια.

Αυτές οι συσκευές συνδυάζουν συχνά κόκκινο (αντιφλεγμονώδες) και κίτρινο (διεγερτικό) φως LED για την καταπολέμηση της γήρανσης σε αυτήν τη συγκεκριμένη περιοχή.

Το αυτο-μασάζ πρέπει να εφαρμόζεται σε καθημερινή βάση ως μέτρο πρόληψης και διατήρησης.

Μασάζ για φρέσκια εμφάνιση στο βλέμμα

Το αυτο-μασάζ πρέπει να εφαρμόζεται σε καθημερινή βάση ως μέτρο πρόληψης και διατήρησης.

Βοηθά στην αναζωογόνηση της κυκλοφορίας του αίματος και της λεμφικής μικροκυκλοφορίας, καθώς και στην τόνωση των μυών για την καταπολέμηση της χαλάρωσης του δέρματος.

Το ιδανικό είναι να κάνετε μασάζ στην περιοχή γύρω από τα μάτια τη στιγμή που εφαρμόζετε τη θεραπευτική σας κρέμα.

Η σωστή κίνηση θα πρέπει να γίνεται εφαρμόζοντας ελαφριά πίεση από το εσωτερικό έως το εξωτερικό της περιοχής κάτω από τα μάτια.

Μακιγιάζ, η ενίσχυση της λάμψης του βλέμματος

Για να καλύψετε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, προφανώς το μακιγιάζ είναι μία πολύ γρήγορη και απλή λύση. Χάρη στο κονσίλερ, το make up και τις διάφορες σκιές, είναι εύκολο να δώσετε μια φρέσκια και λαμπερή εμφάνιση στο βλέμμα σας.

Ξεκινήστε βρίσκοντας το σωστό χρώμα του κονσίλερ. Επιλέξτε μια ανάλαφρη απόχρωση κοντά στον τόνο του δέρματός σας για να καλύψετε τους μαύρους κύκλους.

Για μια διακριτική εφαρμογή, απλώστε καλά το κονσίλερ από την εσωτερική γωνία έως την εξωτερική γωνία του ματιού. Για τέλειο φινίρισμα, χρησιμοποιήστε μία σκιά της επιλογής σας!

Η αισθητική χειρουργική για τους μαύρους κύκλους

Υπάρχουν δύο τύποι μαύρων κύκλων, οι έγχρωμοι κύκλοι και οι κοίλοι (βαθουλωμένοι) κύκλοι. Στην πρώτη περίπτωση, η αιτία είναι είτε λόγω της λεπτότητας και της διαφάνειας του δέρματος που επιτρέπει στον μυ να «φανεί» ή στο 20% των περιπτώσεων λόγω υπερχρωματισμού.

Οι κοίλοι κύκλοι προκαλούνται από την τήξη του λιπώδους ιστού που σχετίζεται με την ηλικία και την αραίωση του δέρματος. Οι έγχρωμοι κύκλοι μπορούν να αντιμετωπιστούν με μερικές συνεδρίες λέιζερ, με απολέπιση στην περιοχή και με κρέμες αποχρωματισμού.

Η πρακτική αυτή όμως είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη, λαμβάνοντας υπόψη ότι το δέρμα στο συγκεκριμένο σημείο είναι ήδη αρκετά λεπτό. Οι συγκεκριμένες θεραπείες πάντως καθιστούν δυνατή τη μείωση της χρώσης κατά 20 έως 30%.

Για να «γεμίσετε» τους κοίλους μαύρους κύκλους, συνίσταται το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ ή η λιποπλήρωση.

Για να «γεμίσετε» τους κοίλους μαύρους κύκλους, συνίσταται το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ ή η λιποπλήρωση.

Το πρόβλημα όμως με το υαλουρονικό οξύ σε αυτήν την περιοχή είναι ότι με την πάροδο του χρόνου μπορεί να διογκωθεί και πάλι η περιοχή και να δημιουργήσει σε βάθος χρόνου μια «σακούλα» κάτω από τα μάτια. Αντιθέτως, η μέθοδος της λιποπλήρωσης προσφέρει ένα διακριτικό και μόνιμο αποτέλεσμα. Ωστόσο, αυτή είναι μια χειρουργική πράξη που λαμβάνει χώρα στο χειρουργείο.

Ο χειρουργός παίρνει μια πολύ μικρή ποσότητα λίπους από το σώμα του ασθενούς και το εγχέει (μετά τον καθαρισμό) στον κοίλο κύκλο. Πολύ συχνά το λίπος λαμβάνεται από τις λιπαρές «σακούλες».

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, στο 90% των περιπτώσεων είναι απαραίτητο να αφαιρεθεί το λίπος από τη «σακούλα» για την πλήρωση του κοίλου κύκλου.

Η αισθητική χειρουργική για τις σακούλες κάτω από τα μάτια

Θα πρέπει αρχικά να ξεχωρίσουμε τις σακούλες που σχηματίζονται κάτω από τα μάτια μετά το πρωινό ξύπνημα ή λόγω κούρασης ή λόγω κακής λεμφικής κυκλοφορίας ή λόγω ηλικίας με τις σακούλες που δημιουργούνται λόγω αποθήκευσης λίπους και νερού.

Στην πρώτη περίπτωση, ένα καλλυντικό με βάση την καφεΐνη ή ένα καλό μασάζ ή κάποια άλλη θεραπεία, μπορούν να μειώσουν τον όγκο της σακούλας.

Όσον αφορά τη δεύτερη περίπτωση, εδώ θα πρέπει να βάλει το χέρι της η αισθητική χειρουργική για να έχετε ένα αποτελεσματικό και ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Ο χειρουργός αφαιρεί τη σακούλα κάνοντας μια μικρή τομή κάτω από τις βλεφαρίδες για να αφαιρέσει το περίσσιο δέρμα και για να σφίξει ο ιστός με τη μέθοδο της βλεφαροπλαστικής ή της transconjunctival βλεφαροπλαστικής (με νυστέρι λέιζερ).

Και στις δύο περιπτώσεις, η επέμβαση πραγματοποιείται στο χειρουργείο και οδηγεί σε κοινωνικό αποκλεισμό για περίπου μία εβδομάδα λόγω της παρουσίας οιδήματος. Τα αποτελέσματα συνήθως είναι μόνιμα.

Η κρέμα ημέρας ή νύχτας μπορεί μακροπρόθεσμα να προκαλέσει την εμφάνιση των μαύρων κύκλων και των σακουλών κάτω από τα μάτια.

Η κατάλληλη πρόληψη

Για την καθυστέρηση της εμφάνισης των επιπτώσεων της γήρανσης, η πρόληψη είναι απαραίτητη. Συνίσταται από την ηλικία των 25 κιόλας να χρησιμοποιείτε μία ενυδατική κρέμα για την περιοχή γύρω από τα μάτια και μην εφαρμόζετε την κρέμα ημέρας ή νύχτας στην περιοχή των ματιών.

Έκαστη στο είδος της! Η κρέμα ημέρας ή νύχτας μπορεί μακροπρόθεσμα να προκαλέσει την εμφάνιση των μαύρων κύκλων και των σακουλών κάτω από τα μάτια.

Τέλος, θυμηθείτε να αφαιρείτε το μακιγιάζ σας κάθε βράδυ με απαλές κινήσεις, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα, για να είναι το δέρμα σας καθαρό και ενυδατωμένο.

www.y-o.gr

Πηγή