Τα σχολεία ξεκινούν…στα Γιαννιτσά

physics1

Από τις 26 Ιουνίου μέχρι και την 1η Ιουλίου, κορυφαίοι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, αναλαμβάνουν να… ξεναγήσουν τους μαθητές σε «Προηγμένες έννοιες της Φυσικής».

Αυτό είναι το θέμα του θερινού σχολείου που οδηγεί τους μαθητές μέχρι τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του Σύμπαντος. Με την υποστήριξη εξειδικευμένων εκπαιδευτικών θα ταξιδέψουν στο Διάστημα, μέσω τηλεδιάσκεψης θα φτάσουν στο Cern όπου διεξάγεται το μεγαλύτερο πείραμα στον κόσμο, θα αναζητήσουν τα στοιχειώδη δομικά στοιχεία, θα γνωρίσουν τις νέες επιστήμες που εκπορεύονται από τη Φυσική, ενώ θα βρεθούν αντιμέτωποι με κάποιες συνηθισμένες παρανοήσεις της Φυσικής Επιστήμης. Η ομάδα των νεαρών… εξερευνητών της Επιστήμης, θα συνειδητοποιήσει μέσω των πρωτότυπων αυτών παρουσιάσεων πόσο κοντά είναι η Αστρονομία στην καθημερινότητά μας με τη βοήθεια ενός μηχανισμού που έρχεται από το παρελθόν: Του μηχανισμού των Αντικυθήρων και θα μπορέσουν με τη βοήθειά του να προβλέψουν τις επόμενες εκλείψεις που θα συμβούν!

Στο σχολείο θα διδάξουν οι Καθηγητές Πανεπιστημίου κ.κ. Αργυράκης Π., Bάρβογλης Χ., Ελευθεριάδης Χ., Πολάτογλου  X., Σειραδάκης Ι., Σπύρου Ν., Τσιτομενέας Σ.

Μέσα από εργαστηριακές περιηγήσεις οι μαθητές θα εισαχθούν στην πειραματική μεθοδολογία, ενώ θα κληθούν να εφαρμόσουν τις νέες τους γνώσεις. Στα εργαστήρια συμμετέχουν οι ειδικοί ερευνητές  Βουρλιάς Κ.,  Γαβαλάς Ι., Κορατζίνος Μ.,    Κουρκουμέλη    Χ., Σωτηρίου Σ., Τανός Η.,Φιλιππίδης Κ., Χαροκόπος Γ.

Πληροφορίες
http://eef.gr/enimerosi/969-summer-physics.html