Ταλαιπωρία για χιλιάδες πολίτες έξω από τις τράπεζες

ATM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Απίστευτη ταλαιπωρία βίωσαν το πρωί χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι έσπευσαν από τις πρώτες πρωινές ώρες στις τράπεζες για να παραλάβουν τις συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΙΚΑ. Σε πολλά υποκαταστήματα τραπεζών η ουρά ήταν τεράστια, καθώς οι τραπεζικοί υπάλληλοι ενημέρωσαν τους συνταξιούχους πως η καταβολή θα γίνει αλφαβητικά, με αποτέλεσμα σήμερα μόνο να εξυπηρετηθεί μία μικρή μερίδα των συνταξιούχων. Πιο συγκεκριμένα, η Εθνική Τράπεζα θα εξυπηρετήσει τους δικαιούχους με σειρά προτεραιότητας, ενώ όλες οι υπόλοιπες τράπεζες αλφαβητικά από το Α έως το Ι, με εξαίρεση την Τράπεζα Πειραιώς.

Η αγανάκτηση των πολιτών ήταν μεγάλη, ενώ σε πολλά υποκαταστήματα τραπεζών στη Θεσσαλονίκη δεν έλειψαν οι συγκρούσεις και οι διαμάχες μεταξύ των δικαιούχων. Να σημειωθεί πως το ποσό που θα λάβει ο κάθε συνταξιούχος δεν θα ξεπερνά τα 120 ευρώ. Η πλειοψηφία των συνταξιούχων οι οποίοι από τα ξημερώματα έσπευσαν να παραλάβουν τα χρήματά τους, είναι ηλικιωμένοι ενώ ανάμεσά τους βρίσκονταν και άτομα με προβλήματα υγείας, τα οποία δεν μπορούσαν να αναμείνουν στην ουρά για πολλή ώρα.

Οι τραπεζικοί υπάλληλοι από νωρίς το πρωί, κάνουν ό,τι μπορούν για να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό πολιτών, οι οποίοι περιμένουν ακόμα και αυτή την ώρα, υπομονετικά για να λάβουν το ποσό των 120 ευρώ. Για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των συνταξιούχων και για να αποφευχθεί η ένταση κατά τη διάρκεια της αναμονής, έχουν επιστρατευτεί σεκιούριτι έξω από τα υποκαταστήματα των τραπεζών για την ασφάλεια των συναλλαγών.

Ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη, χιλιάδες συμπολίτες, υπό έντονη βροχόπτωση, περίμεναν από τα ξημερώματα έξω από τις τράπεζες για να παραλάβουν ένα μόνο μέρος της σύνταξής τους. Στην Τράπεζα της Ελλάδος, στη συμβολή των οδών Ίωνος Δραγούμη και Μητροπόλεως, επικράτησε ένταση μεταξύ των τραπεζικών υπαλλήλων και των συνταξιούχων, καθώς παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε μεγάλος αριθμός πολιτών, οι τραπεζικοί υπάλληλοι αρνήθηκαν να εξυπηρετήσουν το σύνολο των δικαιούχων, τηρώντας την αλφαβητική σειρά η οποία ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, αργά χθες το βράδυ.

Η ίδια ταλαιπωρία σημειώθηκε και στα υποκαταστήματα τραπεζών της Εθνικής Τράπεζας στην Αριστοτέλους, στη Μοναστηρίου και στη Βασιλίσσης Όλγας