Συνελήφθη διακινητής για παράνομη έξοδο αλλοδαπών από τη χώρα

elliniki astunomia

Στον εντοπισμό και στη σύλληψη διακινητή, ο οποίος αποπειράθηκε να διευκολύνει την παράνομη έξοδο αλλοδαπών από την ελληνική επικράτεια, προχώρησαν χθες οι Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Στα πλαίσια συστηματικών ελέγχων που διενεργούνται με σκοπό την εξακρίβωση του νόμιμου της διαμονής αλλοδαπών υπηκόων στη χώρα μας, αλλά και τον εντοπισμό ατόμων που διακινούν και διευκολύνουν την παράνομη έξοδο αλλοδαπών από την Ελληνική επικράτεια, οι άνδρες της Αστυνομίας, εντόπισαν και συνέλαβαν 40χρονο ημεδαπό διακινητή τις μεσημβρινές ώρες χθες (08.06.2015).

Εντός του Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου που οδηγούσε, εντοπίστηκαν πέντε αλλοδαποί, τους οποίους είχε σκοπό να μεταφέρει ο 40χρονος σε παραμεθόριο περιοχή.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ερευνών, στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, στο ύψος του Πολυκάστρου, εντοπίστηκαν εντός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, που οδηγούσε ο 40χρονος άντρας, πέντε (5) αλλοδαποί, τους οποίους, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, θα μετέφερε έναντι χρηματικού ποσού, στην περιοχή των Ευζώνων, απ’ όπου και θα εξέρχονταν παράνομα από τη χώρα.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου, για διευκόλυνση παράνομης εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.