Συνάντηση της Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά με τον Γιάννη Μπουτάρη στα εγκαίνια της έκθεσης Detrop-Oenos

kollia-mpoutaris

Συνάντηση είχε την Πέμπτη η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Αφορμή στάθηκαν τα εγκαίνια δύο εκθέσεων, Detrop και Oenos, στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ-Helexpo.

Με αφορμή το γεγονός ότι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ακύρωσε προ ολίγων ημερών, προγραμματισμένο ραντεβού με την Υφυπουργό, ζήτησε συγνώμη από την κα. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, επικαλούμενος οικογενειακό πρόβλημα.

Ο κ. Μπουτάρης είπε στην Υφυπουργό, ότι εμμένει στην άποψή του ότι το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης έχει υποβαθμιστεί, αλλά παραδέχτηκε πως πρέπει το ΥΜΑΘ να ενδυναμωθεί, παίρνοντας περισσότερες αρμοδιότητες από την παρούσα Κυβέρνηση.

Από την πλευρά της η Υφυπουργός τόνισε στον κ. Γιάννη Μπουτάρη, ότι είναι ευπρόσδεκτος στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης προκειμένου να υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ ΥΜΑΘ και Δήμου Θεσσαλονίκης, με στόχο να χαραχθεί κοινή στρατηγική για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης.

Η συνάντηση μεταξύ της Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, ανανεώθηκε για το προσεχές χρονικό διάστημα.