Στις 288.000 ευρώ το κόστος της δωρεάν μετακίνησης ημερησίως

OASTH

Σε αναμονή βρίσκονται χιλιάδες πολίτες της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι περιμένουν την απόφαση του Προέδρου του ΟΑΣΘ Χρήστου Στεφανίδη για το θέμα της δωρεάν μετακίνησης στα μέσα μαζικής μεταφοράς, έως και την Κυριακή 5 Ιουλίου, ημέρα που θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα υπέρ ή κατά της πρότασης των Ευρωπαίων εταίρων. Όπως ήδη ανακοινώθηκε από τον ΟΟΣΑ, στην Αθήνα ισχύει ήδη η δωρεάν μετακίνηση σε όλα τα μέσα μεταφοράς, τουλάχιστον έως και την Δευτέρα 6 Ιουλίου.

Το πρόβλημα με τον ΟΑΣΘ είναι πως ανήκει σε ιδιωτικό φορέα και για το λόγο αυτό το κόστος της καθημερινής δωρεάν μετακίνησης των πολιτών θα είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικό για την επιχείρηση. Σύμφωνα με τον κ. Στεφανίδη το κόστος ημερησίως ανέρχεται σε 288.000 ευρώ, επομένως δεν μπορεί να παρθεί απόφαση χωρίς την έγκριση και του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπιρτζή. Σε περίπτωση που ο αναπληρωτής υπουργός αναλάβει τα έξοδα για την κάλυψη του ποσού, το μέτρο που ήδη τέθηκε σε εφαρμογή στην Αθήνα, θα ισχύσει και στη Θεσσαλονίκη.

Ο Πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης εκτίμησε πως οι εισπράξεις από τα εισιτήρια ανέρχονται σε 164.000 ευρώ ενώ η επιδότηση σε 124.000 ευρώ.