Στη δημιουργία κοινωνικού παντοπωλείου προχώρησε ο Δήμος Θερμαϊκού

koinwniko pantopwleio

Στη δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου προχώρησε ο Δήμος Θερμαϊκού, η επίσημη λειτουργία του οποίου ξεκίνησε την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015. Σκοπός αυτής της ενέργειας, είναι να βοηθηθούν πολίτες των δήμων Επανομής, Μηχανιώνας και Περαίας, ώστε να καλύψουν τις ανάγκες τους σε βασικά είδη.

Ήδη 213 δημότες της Επανομής και της Ν. Μηχανιώνας, οι οποίοι είναι δικαιούχοι με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια που υπάρχουν, παρέλαβαν πακέτα με τρόφιμα και είδη βασικής ανάγκης (λάδι, ζάχαρη, γάλα, όσπρια, ζυμαρικά κ.ά.). Ακολουθεί η δημοτική ενότητα Περαίας.

Τα είδη που παρέχει το Κοινωνικό Παντοπωλείο προέρχονται από προσφορές σούπερ μάρκετ, αλλά και πολιτών της περιοχής. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα γνωστοποιηθεί η ημερομηνία του διαγωνισμού, ώστε να βρεθεί ο ανάδοχος προμηθευτής τροφίμων και να υλοποιηθεί η προγραμματική σύμβαση που υπογράφηκε μεταξύ του Δήμου και του Υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το οποίο διαθέτει για το συγκεκριμένο ποσό κονδύλιο της τάξεως των 50.000 ευρώ.

Για το θέμα ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε: «τα θέματα κοινωνικής πολιτικής είναι απόλυτης προτεραιότητας για τη δημοτική αρχή. Η στήριξη των πιο αδύναμων συνδημοτών μας είναι αυτονόητη υποχρέωση, στην οποία ανταποκρινόμαστε, με την ελπίδα ότι τους ανακουφίζουμε μέσα στις δυσκολίες τους. Ευχαριστώ τους εθελοντές που εργάζονται για το Κοινωνικό παντοπωλείο, όπως και όσες επιχειρήσεις και όσους ιδιώτες εισφέρουν τα είδη που παρέχουμε. Ο θεσμός του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου Θερμαϊκού ενισχύεται το αμέσως προσεχές διάστημα με διαγωνισμό 50.000 ευρώ. Πεποίθησή μας είναι ότι κανείς δεν πρέπει να μένει χωρίς στήριξη σε αυτή την πολύ κρίσιμη για την κοινωνία περίοδο».