Σε αγρυπνία καλεί τους πιστούς ο μητροπολίτης Άνθιμος ενόψει του Gay Pride στη Θεσσαλονίκη

μητροπολιτης Άνθιμος

Ξεσηκωμός επικρατεί στις τάξεις της Εκκλησίας και συγκεκριμένα στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, όπου ο μητροπολίτης Άνθιμος καλεί, με ανακοίνωσή του, τους πολίτες σε αγρυπνία εν όψει του gay pride.

Το 4ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας «Thessaloniki Pride 2015″ είναι προγραμματισμένο για τις 19-20 Ιουνίου 2015 στη Θεσσαλονίκη και για το λόγο αυτό ο μητροπολίτης Άνθιμος καλεί τους πιστούς σε αγρυπνία την Πέμπτη 18 Ιουνίου, από τις 9 το βράδυ έως τη 1 τα ξημερώματα στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αχειροποιήτου.

Σε ανακοίνωσή του, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος τονίζει πως με λύπη και ανησυχία η Ιερά Μητρόπολη είναι υποχρεωμένη να αντιμετωπίσει πάλι τη «δυσάρεστη, απαράδεκτη και αξιοκατάκριτη παρουσία των ομοφυλοφίλων».

Επιπλέον, υπογραμμίζεται πως θα πρέπει οι πολίτες να απομακρύνουν τα παιδιά τους και τους εαυτούς τους από «τέτοιες ανόσιες και αφύσικες εκδηλώσεις»

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης απάντησε στους επικριτές του Thessaloniki Gay Pride λέγοντας: «Μπορεί να δημιουργηθούν ορισμένες αντιδράσεις, αλλά τα τρία τελευταία χρόνια που πραγματοποιείται το Pride, έτσι γίνεται. Εξτρεμιστές υπάρχουν παντού»

Παράλληλα, δήλωσε ότι εάν είχε πρόβλημα η Ιερά Κοινότητα για το ήθος και την ηθική του θα είχε αντιδράσει εξαρχής.

Ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε και στην επιστολή της άτυπης Σύναξης Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών, με την οποία ζητείται η απαγόρευση της εισόδου του δημάρχου στο Άγιο Όρος, εάν δεν σταματήσει το Gay Pride.

Ο ίδιος σχολίασε: «Κάθε φορά που πηγαίνω στο Άγιο Όρος είναι ένας καλόγερος ο οποίος με παίρνει από πίσω και λέει “το ένα έτσι, οι αδερφές έτσι” και του λέω “όχι αδερφές, ομοφυλόφιλοι” και μου λέει ότι είναι παρά φύσιν κλπ. Και μου έρχεται να του πω “άντε άφησέ με ήσυχο”, αλλά δεν θα του το πω».