Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης: Έστειλε εξώδικο στη ΤτΕ για τα ομόλογα

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/imagecache/node_image660/psalidisma.xreous.660.jpg

Εξώδικη δήλωση στην Τράπεζα της Ελλάδας έστειλε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, με την οποία ζητά να διατηρηθούν στο ακέραιο οι καταθέσεις του, διαφορετικά.. επιφυλάσσεται για την άσκηση όλων των νόμιμων δικαιωμάτων του

Όπως επισημαίνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, τα αποθεματικά του μειώθηκαν στα 789.012 ευρώ, από τα 2,03εκ. που ήσαν μέχρι πρότινος, λόγω απωλειών στην αξία των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, όπου η Τράπεζα είχε επενδύσει τα χρήματά του, χωρίς καμία απολύτως, προηγούμενη, ενημέρωση του επιμελητηρίου.

Οι βιοτέχνες της Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζουν «απαράδεκτη» την κίνηση της τράπεζας να απομειώσει κατά 61% τα αποθεματικά του επιμλητηρίου και την καλούν να διατηρήσει τις καταθέσεις τους στο ακέραιο. Υπενθυμίζουν ακόμη ότι οι οικονομικοί πόροι του επιμελητηρίου προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από τις συνδρομές των μελών του και την αμοιβή για υπηρεσίες που προσφέρει κατά τον καταστατικό του σκοπό και όχι από κρατικές επιχορηγήσεις.

Χαρακτηριστικά, μέσα στην εξώδικη δήλωση αναφέρεται πως «τα χρήματα που συγκεντρώνει το επιμελητήριο, έχουν ως μόνο νόμιμο σκοπό την εξυπηρέτηση των σκοπών του και την προαγωγή των συμφερόντων των μελών του. Δεν έχουν ως σκοπό την οποιαδήποτε τυχόν συμβολή στην αντιμετώπιση γενικότερων δημοσιονομικών προβλημάτων της χώρας».