Στο MIT πιστεύουν ότι με…φυσαλίδες θα αντιστρέψουν την κλιματική αλλαγή

Μπορούν οι «διαστημικές φυσαλίδες» να δώσουν την λύση; Οι επιστήμονες στο MIT πιστεύουν ότι ίσως βρήκαν έναν τρόπο να αντιστρέψουν την κλιματική αλλαγή.  

Η ιδέα, αναφέρει bgr.com περιστρέφεται σε μεγάλο βαθμό γύρω από τη δημιουργία και την ανάπτυξη αρκετών φυσαλίδων πυριτίου που μοιάζουν με λεπτό φιλμ. που θα έχει περίπου το ίδιο μέγεθος με τη Βραζιλία. Οι φυσαλίδες θα  μπορούσαν να μπλοκάρουν ως ένα βαθμό την  επιβλαβή ηλιακή ακτινοβολία.

Το γεγονός ότι οι επιστήμονες μόλις ανακάλυψαν μια ακόμη τρύπα στο στρώμα του όζοντος της Γης, έκανε πιο επιτακτική την εύρεση τρόπων για τη χαλάρωση ή την αναστροφή της κλιματικής αλλαγής. Αυτό το νέο σχέδιο βασίζεται σε μια ιδέα που προτάθηκε για πρώτη φορά από τον αστρονόμο Roger Angel.

 Ο Angel είχε προτείνει τη χρήση ενός «σύννεφου» μικρών διαστημικών σκαφών για την προστασία της Γης από την ακτινοβολία του Ήλιου.

Οι ερευνητές στο MIT έχουν  βελτίωσαν,την ιδέα αλλάζοντας τα διστημόπλοια με τις φουσκωτές φυσαλίδες πυριτίου για το διαστημόπλοιο που αρχικά πρότεινε ο Angel. 

Πως θα λειτουργήσει

Αλλά πώς ακριβώς αυτό το «πέπλο» των φυσαλίδων θα προστατεύσει τη Γη

Η βασική ιδέα απαιτεί την αποστολή των φυσαλίδων στο  «Σημείο Λαγκράνζ».  Αυτή είναι η τοποθεσία  μεταξύ της Γης και του Ήλιου όπου η βαρύτητα τόσο από το αστέρι όσο και από τον πλανήτη μας ακυρώνεται. Ως εκ τούτου, οι διαστημικές φυσαλίδες θα μπορούσαν θεωρητικά να επιπλέουν χωρίς μεγάλη έλξη από κανένα σώμα.

Οι ερευνητές πιστεύουν πως πρόκειται για μια καλή ευκαιρία να αντιστρέψουμε την κλιματική αλλαγή ή τουλάχιστον να επιβραδύνουμε τις αλλαγές. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το MIT δεν το βλέπει ως εναλλακτική λύση στις τρέχουσες προσπάθειές για το κλίμα, αλλα. ως εφεδρική λύση που προορίζεται να βοηθήσει εάν τα πράγματα ξεφύγουν από τον έλεγχο.Πηγή