Ο Ελον Μασκ δηλώνει έτοιμος να σώσει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Ετοιμος να κρατήσει τον ISS στο Διάστημα σε περίπτωση κινδύνου εμφανίζεται ο Ελον Μασκ.

Το μπαράζ κυρώσεων στην Ρωσία και η πιθανότητα οι κυρώσεις αυτές να επεκταθούν και στη διαστημική συνεργασία με την Δύση οδήγησε τη ρωσική διαστημική υπηρεσία στη διατύπωση απειλών για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Ο επικεφαλής της Roscosmos Ντιμίτρι Ρογκόζιν ανέφερε πριν από τέσσερις μέρες ότι σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα στη συνεργασία Δύσης-Ρωσίας στο διαστημικό τομέα τότε η Ρωσία θα αποσυρθεί από τον ISS. Στον διαστημικό σταθμό υπάρχει μόνιμα «παρκαρισμένο» ένα ρωσικό διαστημόπλοιο το οποίο εκτός των άλλων έχει ρόλο σταθεροποιητή του σταθμού. Αν οι Ρώσοι αστροναύτες αποχωρούσαν ξαφνικά με το σκάφος αυτό ο ISS θα έβγαινε εκτός τροχιάς και θα έπεφτε ανεξέλεγκτα στη Γη με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ο Έλον Μασκ που βλέπει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις την ευκαιρία για να συγκεντρώσεις πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας δήλωσε έτοιμος να αναλάβει δράση σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Όπως αναφέρει ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης ιδιωτικής διαστημικής εταιρείας στον κόσμο, της Space X, το σκάφος Dragon που έχει κατασκευάσει η Space X μπορεί να τροποποιηθεί έτσι ώστε να μπει στην θέση του ρωσικού σκάφους και να διατηρήσει τον σταθμό στην θέση του.

Όταν στην προηγούμενη κρίση του 2014 στην Ουκρανία είχαν ανακοινωθεί και πάλι κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας ο Ρογκόζιν, που κάνει συχνά ειρωνικά και σκωπτικά σχόλια, είχε καλέσει τις ΗΠΑ που δεν διέθεταν δικά τους μέσα μεταφοράς στον ISS και χρησιμοποιούσαν τα ρωσικά διαστημόπλοια να στείλουν τους αστροναύτες τους στον σταθμό με… τραμπολίνο. Ο Μασκ είχε σηκώσει τότε το γάντι ανακοινώνοντας ότι θα φτιάξει η εταιρεία του διαστημικά σκάφη μεταφοράς αστροναυτών και έξι χρόνια μετά το Dragon μετέφερε αστροναύτες της NASA στον ISS.

 Πηγή