Οι ελληνικές προτιμήσεις για μαθητές, εργαζόμενους και οικογένειες

Με την επιστροφή στα θρανία να βρίσκεται προ των πυλών, η eBay αποκαλύπτει ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τις κορυφαίες ελληνικές προτιμήσεις σε είδη γραφείου και σχολικά είδη.

Καθώς η πανδημία του νέου κορωνοϊού δημιούργησε την ανάγκη για απομακρυσμένη εργασία και εκπαίδευση, πολλοί είναι εκείνοι που στράφηκαν στην ευκολία των ηλεκτρονικών αγορών γεγονός που οδήγησε στη μεγάλη αύξηση των πωλήσεων.

Συγκεκριμένα και κατά τη διάρκεια του έτους, οι ελληνικές κατηγορίες προϊόντων που σημείωσαν άνοδο είναι τα laptops και τα netbooks, τα οποία αυξήθηκαν κατά 5% κατά τη διάρκεια του Ιουλίου σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, με την κατηγορία Apple MacBook να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας προτίμησης. Παράλληλα, τα USB Flash Drivers σημείωσαν άνοδο 9% μέσα στον Νοέμβριο, σε σχέση με το προηγούμενο έτος – τάση, που είναι άμεσα συνδεδεμένη με την περίοδο επιστροφής στα πανεπιστήμια.

Μέσα στον Απρίλιο, σημειώθηκε άνοδος της τάξης του 8% σε όλα τα laptops και τα netbooks, καθώς και στα tablets και τα e-Book readers σε σχέση με την περασμένη χρονιά, με τα Android tablets να βρίσκονται στην πρώτη θέση των ελληνικών προτιμήσεων. Σημαντική αύξηση κατέγραψαν και κατηγορίες προϊόντων, όπως τα ακουστικά (+21%), τα ποντίκια υπολογιστών, τα Trackballs και τα Touchpads (+ 38%), την περίοδο μεταξύ Φεβρουαρίου και Απριλίου. Η τάση αυτή ενδέχεται να σχετίζεται με την περίοδο της καραντίνας και την ανάγκη των Ελλήνων μαθητών να πραγματοποιούν αποτελεσματικά τα μαθήματα τους εξ αποστάσεως.

Για ακόμη μια φορά, η κατηγορία των σχολικών τσαντών αυξήθηκε κατά 95% μέσα στον Αύγουστο του 2019, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Η αύξηση αυτή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την προετοιμασία των μαθητών για την επιστροφή τους στα θρανία. Κορυφαίες επιλογές των μικρών μας φίλων αποτελούν η τσάντα Frozen Princess και η σχολική παιδική τσάντα Disney Mickie Minnie.Πηγή