Νέο σμήνος δορυφόρων σε τροχιά από την OneWeb

H ΟneWeb, με έδρα στο Λονδίνο, έθεσε σε τροχιά το έκτο σμήνος/ δόση δορυφόρων παροχής broadband Ίντερνετ: 36 νέοι δορυφόροι εκτοξεύτηκαν στις 25 Απριλίου από τη ρωσική Άπω Ανατολή, φέρνοντας τον «αστερισμό» στους 182.

Όπως αναφέρει το BBC, άλλες δύο εκτοξεύσεις θα φέρουν την OneWeb σε θέση να παρέχει υπηρεσίες σύνδεσης σε περιοχές στον βορρά μέχρι το τέλος του έτους- μεταξύ αυτών το Ηνωμένο Βασίλειο, η βόρεια ηπειρωτική Ευρώπη, η Αλάσκα, η Γροιλανδία, η Ισλανδία, ο Καναδάς και ο Αρκτικός Ωκεανός.

Για την κάλυψη όλου του πλανήτη θα απαιτούνταν ακόμα περισσότεροι πλανήτες. Το αρχικό πλαίσιο προέβλεπε περίπου 650, μα μια δεύτερη γενιά δορυφόρων θα μπορούσε να τους πάει πάνω από 7.000.

Η OneWeb ανήκει στη βρετανική κυβέρνηση και την ινδική κοινοπραξία Bharti Global. Οι δορυφόροι της κατασκευάζονται στη Φλόριντα των ΗΠΑ, σε ένα κοινό εγχείρημα με την Airbus.

Την Παρασκευή η OneWeb εκκίνησε μια «innovation challenge» για την ανακάλυψη νέων τεχνολογιών και εφαρμογών για αυτά τα μελλοντικά σκάφη. Η κεντρική ιδέα είναι η προσέλκυση ιδεών που δεν βρίσκονται εντός του πλαισίου του «παραδοσιακού» τομέα των δορυφόρων.

«Το διάστημα είναι το μέλλον για τις επικοινωνίες στη Γη. Για να φτάσουμε εκεί, αναπτύσσουμε έναν τεχνολογικό οδικό χάρτη, που συνεχόμενα επαναπροσδιορίζει τα υπάρχοντα mindsets με νέες ιδέες, καινοτομίες και συναρπαστικές ευκαιρίες συνεργασίας» είπε ο Μασιμιλιάνο Λαντοβάζ, chief technology officer της OneWeb.Πηγή