Επεξεργασία δεδομένων στην Ελβετία και νέο Κέντρο Διαφάνειας στην Β. Αμερική

Η Kaspersky ανακοίνωσε την ολοκλήρωση σημαντικών ορόσημων της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας Διαφάνειας μεταφέροντας δραστηριότητες αποθήκευσης και επεξεργασίας δεδομένων από τη Ρωσία στην Ελβετία και ανοίγοντας το πέμπτο Κέντρο Διαφάνειας της εταιρείας στη Βόρεια Αμερική. 

 

Πιο αναλυτικά, έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε που η Kaspersky ανακοίνωσε την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Διαφάνειας (Global Transparency Initiative – GTI) για να πρωτοπορήσει σε μια νέα προσέγγιση για τον κλάδο της ψηφιακής ασφάλειας με βάση μεγαλύτερη διαφάνεια και υπευθυνότητα. Ο στόχος ήταν να εμπλακεί η ευρύτερη κοινότητα και τα ενδιαφερόμενα μέρη στην επικύρωση και την επαλήθευση της αξιοπιστίας των προϊόντων της, των εσωτερικών διαδικασιών και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της. Ως εκ τούτου, η εταιρεία παρείχε τον πηγαίο κώδικα του λογισμικού της για ανεξάρτητες κριτικές, πραγματοποίησε μια σειρά από αξιολογήσεις τρίτων, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου SOC2 από μια κορυφαία εταιρεία και έχει αποκτήσει πιστοποίηση ISO27001 για τις υπηρεσίες δεδομένων της. Η Kaspersky μετέφερε επίσης την υποδομή επεξεργασίας δεδομένων από τη Ρωσία στην Ελβετία και ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της μετεγκατάστασης. 

 

Η μετεγκατάσταση της επεξεργασίας δεδομένων και της αποθήκευσης δεδομένων, που ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο του 2018, έχει ολοκληρωθεί πλήρως. Εκτός από την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, η Kaspersky έχει επίσης μετεγκαταστήσει την αποθήκευση και την επεξεργασία δεδομένων για ορισμένες χώρες της Ασίας-Ειρηνικού. Η λίστα των χωρών της Ασίας-Ειρηνικού που έχουν γίνει μέρος των σχεδίων μετεγκατάστασης περιλαμβάνει την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ιαπωνία, το Μπαγκλαντές, το Μπρουνέι, την Καμπότζη, την Ινδία, την Ινδονησία, τη Νότια Κορέα, το Λάος, τη Μαλαισία, το Νεπάλ, το Πακιστάν, τις Φιλιππίνες, τη Σιγκαπούρη, τη Σρι Λάνκα, την Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ.

 

Τα δεδομένα που σχετίζονται με τις απειλές πελατών που μοιράζονται οι χρήστες που εδρεύουν σε αυτές τις τοποθεσίες υποβάλλονται σε επεξεργασία σε δύο κέντρα δεδομένων στη Ζυρίχη της Ελβετίας και περιλαμβάνουν ύποπτα ή προηγουμένως άγνωστα κακόβουλα αρχεία που τα προϊόντα της εταιρείας αποστέλλουν στο Kaspersky Security Network (KSN) για αυτοματοποιημένη ανάλυση κακόβουλου λογισμικού.

 

Παράλληλα, η Kaspersky ανακοίνωσε το άνοιγμα του Κέντρου Διαφάνειας της Βόρειας Αμερικής σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο CyberNB στο New Brunswick του Καναδά.

 

Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε κατά την έναρξη της Πρωτοβουλίας τον Οκτώβριο του 2017, η εταιρεία ανοίγει το Κέντρο Διαφάνειας στη Βόρεια Αμερική μαζί με τον Σύνδεσμο CyberNB. Ο CyberNB είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με έδρα το Fredericton, New Brunswick, Καναδάς, ο οποίος ακολουθεί μια προσέγγιση οικοσυστήματος για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων της ψηφιακής ασφάλειας μέσω της εμπλοκής και της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, την κυβέρνηση, τον ακαδημαϊκό χώρο, την ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και την απόκτηση ταλέντων και τους φορείς ανάπτυξης εργατικού δυναμικού.

 

Η εγκατάσταση θα ξεκινήσει να λειτουργεί στις αρχές του 2021 και θα γίνει η πέμπτη τοποθεσία της εταιρείας, όπου οι συνεργάτες της Kaspersky θα έχουν την ευκαιρία να αναθεωρήσουν τον πηγαίο κώδικα και να μάθουν περισσότερα σχετικά με τις πρακτικές μηχανικής και επεξεργασίας δεδομένων, καθώς και το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της. Νωρίτερα το 2020, τα Κέντρα Διαφάνειας στο Σάο Πάολο και την Κουάλα Λουμπούρ τέθηκαν σε πλήρη λειτουργία. Η Kaspersky ξεκίνησε επίσης το πρώτο της Κέντρο Διαφάνειας στη Ζυρίχη που μετεγκαταστάθηκε στο κέντρο δεδομένων Interxion. Προχωρώντας προς τα εμπρός, η εταιρεία θα παρέχει μοναδική πρόσβαση στους πελάτες και στους αξιόπιστους συνεργάτες της για να δοκιμάσει τους ελέγχους ασφάλειας δεδομένων και να έχει άμεση πρόσβαση στις πρακτικές διαχείρισης δεδομένων της εταιρείας για εξωτερική αξιολόγηση και αναθεώρηση.

 

 

 Πηγή