Βρέχει αντζούγιες στο Σαν Φρανσίσκο

Οι κάτοικοι των νοτιότερων περιοχών του Σαν Φρανσίσκο βιώνουν τα τελεύταια 24ωρα ένα φαινόμενο που παλαιότερα πολλοί θα το θεωρούσαν θεϊκό σημάδι. Ο ουρανός στο νότιο Σαν Φρανσίσκο βρέχει αντζούγιες και οι κάτοικοι της περιοχής βλέπουν τα ψάρια να γεμίζουν του δρόμους και τις στέγες των σπιτιών τους.

Το φαινόμενο δεν έχει φυσικά κάποια υπερφυσική εξήγηση αλλά είναι αποτέλεσμα μιας απότομης και υπερβολικής αύξησης στην αναπαραγωγή των τοπικών πληθυσμών αντζούγιας. Τα θαλασσοπούλια της περιοχής έχουν επιδοθεί φυσικά σε ένα ατελείωτο παρτι αρπάζοντας και καταναλώνοντας όση περισσότερη τροφή μπορούν σε κάθε τους βόλτα πάνω από τα σημεία που βρίσκονται οι αντζούγιες.

Όπως συμβαίνει και στα πάρτι των ανθρώπων όπου υπάρχει απεριόριστη ποσότητα φαγητών και πολλοί γεμίζουν τα πιάτα τους με τόσο πολύ φαγητό το οποίο δεν μπορούν να καταναλώσουν παρατώντας τελικά το πιάτο κάπου το ίδιο συμβαίνει και στο πάρτι που κάνουν τα θαλασσοπούλια στο Σαν Φρανσίσκο. Τα θαλασσοπούλια αρπάζουν τόσο μεγάλες ποσότητες αντζούγιων τις οποίες δεν μπορούν να καταναλώσουν και όσες αντζούγιες περισσεύουν τις αφήνουν να πέσουν από το στόμα τους.

Μάλιστα η απόρριψη των ψαριών γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε αυτά να πέφτουν όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες σαν… τορπίλες από τον ουρανό στο έδαφος. Το φαινόμενο αυτό έχει παρατηρηθεί ξανά αλλά όχι σε τόση έκταση και ένταση λένε οι κάτοικοι του Σαν Φρανσίσκο.Πηγή