Βελτιωμένο κλίμα για την ελληνική αγορά Πληροφορικής καταγράφηκε το Νοέμβριο

Αξιοσημείωτη είναι η βελτίωση του οικονομικού κλίματος που εμφανίζει η εγχώρια αγορά Πληροφορικής και Ανάπτυξης Λογισμικού, κατά τον μήνα Νοέμβριο, αν και η εικόνα είναι βελτιωμένη μόνο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα καθώς εμφανίζεται σαφώς δυσμενέστερη σε σχέση με την ίδια περίοδο της αγοράς πέρυσι. 

 

Όπως αποκαλύπτει η έρευνα Οικονομικής Συγκυρίας του ΙΟΒΕ για τον Νοέμβριο, ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών στην Πληροφορική και Ανάπτυξη Λογισμικού διαμορφώθηκε στις 81 μονάδες έναντι 67,2 μονάδων τον Οκτώβριο. Σε σύγκριση με τον περυσινό Νοέμβριο, του 2019, ο δείκτης των προσδοκιών στην αγορά Πληροφορικής ήταν μειωμένος, καθώς πέρσι κινούνταν στις 100,4 μονάδες.

 

Σχετικά με την επίδραση της υγειονομικής κρίσης, σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, τον Νοέμβριο το 19% (από 26% ένα μήνα νωρίτερα) των επιχειρήσεων δήλωνε απρόσκοπτη επιχειρηματική λειτουργία, ενώ το 22% επεσήμανε την ανεπάρκεια ζήτησης, το 17% την ανεπάρκεια κεφαλαίων κίνησης και το 9% παράγοντες σχετικούς με την υγειονομική κρίση, ως βασικά προσκόμματα στη λειτουργία του.

 

Συνολικά, στην ελληνική αγορά τον Νοέμβριο σημειώθηκε μικρή επιδείνωση του οικονομικού κλίματος, αλλά σημαντική υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης. Ο δείκτης οικονομικού κλίματος υποχώρησε ελαφρά τον Νοέμβριο και διαμορφώθηκε στις 91,0 μονάδες, έναντι 92,3 μονάδων τον Οκτώβριο.

 

Πηγή: ΣΕΠΕΠηγή