Ανέπαφοι θάλαμοι διάγνωσης ασθενών με κορωνοϊό

Στην φωτογραφία εικονίζονται οι ανέπαφοι θάλαμοι για ασθενείς με συμπτώματα κορωνοϊού

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hallym Sacred Heart στη Νότιο Κορέα θα αρχίσουν να λειτουργούν  «ανέπαφοι» θάλαμοι για ασθενείς με συμπτώματα κορωνοϊού. Οι ασθενείς θα εισέρχονται σε ένα τέτοιο  θάλαμο και θα πραγματοποιούν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις χωρίς να έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα με κίνδυνο να τα μολύνουν. Όταν ο ασθενής θα εισέρχεται στον θάλαμο η πόρτα θα σφραγίζεται ώστε να εμποδίζεται η διαρροή των παθογόνων οργανισμών.

Η επαφή με το νοσηλευτικό προσωπικό θα γίνεται με ειδικά διαμορφωμένη εγκατάσταση όπου θα μεσολαβεί τζάμι και ειδικά για την περίσταση λαστιχένια γάντια. Η επαφή του ασθενούς με τον γιατρό θα γίνεται μέσω υπολογιστή. Μέχρι σήμερα οι ασθενείς με πυρετό ή άλλα συμπτώματα του αναπνευστικού συστήματος έπρεπε να περιμένουν για πολλές ώρες για να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα γιατρό και όταν τελικά αυτό συνέβαινε έπρεπε γιατροί και νοσηλευτές να φορούν τις ειδικές στολές προστασίας οι οποίες είναι καθόλου βολικές.

«Επρεπε να υπομένουμε την μεγάλη ζέστη που αναπτυσσόταν μέσα στις στολές ενώ ήταν δύσκολο να αναπνεύσουμε και να επικοινωνήσουμε με τον ασθενή. Με τον θάλαμο μπορούμε να κάνουμε τις εξετάσεις χωρίς να υπάρχει φόβος μόλυνσης και να κινούμαστε στην συνέχεια στους υπόλοιπους χώρους του νοσοκομείου χωρίς να υπάρχει κίνδυνος μεταφοράς κάποιου παθογόνου οργανισμού. Οι θάλαμοι αυτοί θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση ασθενών σε περιοχές που υπάρχει έλλειψη ιατρικού προσωπικού και εγκαταστάσεων» αναφέρει ο Λι Με-γέον διευθυντής του νοσοκομείου.Πηγή