Ένα gaming laptop κορυφαίων επιδόσεων

Η Acer ανακοίνωσε το Helios 300 της σειράς gaming laptops Predator, το οποίο ενσωματώνει μια μοναδική δυνατότητα overclocking με ένα κουμπί που κάνει τη διαφορά στο fps (frames per second). 

 

Πιο αναλυτικά, το Predator Helios 300 διαθέτει επεξεργαστή Intel Core i7-10705MH, Nvidia RTX 2060 και 16 GB RAM, με κάρτα γραφικών SSD 512 GB NVMe, χαρακτηριστικά που το καθιστούν περισσότερο από ικανό να εκτελεί ακόμα και παιχνίδια επόμενης γενιάς στα 1080p με αρκετά υψηλά frame rates. Η εφαρμογή Predator Sense σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το GPU σε τρεις διαφορετικές καταστάσεις overclocking: Normal (προεπιλεγμένη), Fast και Extreme (η οποία είναι ίδια με το πάτημα του κουμπιού «Turbo»). Παρόλο που η λειτουργία Turbo δεν κάνει τεράστια διαφορά στη συνολική απόδοση, καταφέρνει να αποσπάσει τουλάχιστον + 5fps σε κάθε παιχνίδι.

 

Το Predator Helios 300 φέρει καλαίσθητες χρωματικές πινελιές και όμορφες γωνίες, ενώ είναι κατασκευασμένο εξ’ ολοκλήρου από ματ μαύρο μέταλλο.  Διαθέτει ένα chiclet-style πληκτρολόγιο, το οποίο συμπληρώνεται από ένα numpad και ένα μεγάλο trackpad. Τα πλήκτρα WASD, arrow και numlock  έχουν  διαφορετικό χρώμα από το υπόλοιπο keyboard, κάνοντας το περισσότερο ελκυστικό. 

 

Το Helios 300 έχει αρκετές θύρες επικοινωνίας για να υποστηρίξει μια σειρά συσκευών. Στη δεξιά πλευρά, υπάρχουν θύρες  Thunderbolt 3, USB 3.2 Gen 2,  Mini DisplayPort 1.4 και HDMI. Στα αριστερά, διαθέτει δύο θύρες USB 3.2 Gen 1, μία Ethernet και μία headphone audio jack 3,5 mm (που υποστηρίζει επίσης mic input). Η θύρα τροφοδοσίας βρίσκεται στο πίσω μέρος, για να μην έχετε πολλά καλώδια μπροστά σας. 

 

Το Helios 300 διαθέτει οθόνη 15,6 ιντσών  τεχνολογίας IPS με ανάλυση 1920×1080, ρυθμό ανανέωσης 144Hz και χρόνο απόκρισης 3ms. Παρέχει ολοζώντανες, ομαλές εικόνες με μεγάλη χρωματική ακρίβεια, αφού καλύπτει το 91% του sRGB, ενώ εμφανίζει απειροελάχιστο input lag. Η γρήγορη φύση του πάνελ ισοδυναμεί επίσης με μηδαμινό ghosting.  Η φωτεινότητα ανέρχεται στα 300 cd/m2, για να μπορείτε να το χρησιμοποιείτε ακόμα και σε πολύ φωτεινά περιβάλλοντα. Το dual speaker setup στο Predator Helios 300 της Acer αποδίδει καθαρό και δυνατό ήχο, ενώ το laptop υποστηρίζει και DTS:X  surround sound για headphones.

 

Ο ανεμιστήρας AeroBlade 3D 4ης γενιάς της Acer και η τεχνολογία Acer CoolBoost προσφέρουν 45% περισσότερη ψύξη σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.  Το δυνατό σύστημα ψύξης σε συνδυασμό με τη διάρκεια ζωής μπαταρίας 6 ωρών, σας προσφέρει απρόσκοπτο gaming μεγάλης διάρκειας.Πηγή