Ένα από τα κορυφαία smartwatches που μπορείτε να έχετε σήμερα

Τα τελευταία χρόνια η αγορά των wearable συσκευών βαίνει συνεχώς αναπτυσσόμενη με όλο και περισσότερους καταναλωτές να εκμεταλλεύονται τα οφέλη χρήσης των “συσκευών που μπορούμε να φοράμε” προσφεροντάς μας ποικιλόμορφη συνδεσιμότητα.

Κάποια προϊόντα της συγκεκριμένης αγοράς σίγουρα ξεχωρίζουν ωστόσο ένα από τα κορυφαία smartwatches της αγοράς είναι το νέο Watch GT 2 Pro της Huawei, μιας εταιρείας της οποίας τα προϊόντα και οι υπηρεσίες διατίθενται σε περισσότερες από 170 χώρες και χρησιμοποιούνται από το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού ενώ αποτελεί αδιαμφισβήτητο ηγέτη στην κατηγορία των wearables.

Το Huawei Watch GT 2 Pro είναι καταρχήν μια εξαιρετικά καλαίσθητη λύση: ευδιάκριτη οθόνη AMOLED με διαγώνιο 1.39 ιντσών, premium σχεδιασμός και κορυφαία υλικά κατασκευής, ένα “έξυπνο” ρολόι που είναι σε θέση να καλύψει μια πελώρια γκάμα αναγκών του απαιτητικού χρήστη. Ας το δούμε πιο αναλυτικά…

Καταρχήν, το ολοκαίνουργιο Watch GT 2 Pro αποτελεί το πιο ολοκληρωμένο μοντέλο στης σειράς έξυπνων ρολογιών της Huawei έως σήμερα καθώς είναι κατασκευασμένο με γνώμονα την ενσωμάτωση όλων των τεχνολογιών που θέλει να έχει διαθέσιμες ο σύγχρονος χρήστης, τόσο για προσωπική όσο και για επαγγελματική χρήση. 

Σε επίπεδο υλικών έχει προτιμηθεί η χρήση τιτανίου για το σώμα του ρολογιού, με επικάλυψη της οθόνης με κρύσταλλο από ζαφείρι και κεραμικά υλικά στην πλάτη. Το τιτάνιο του κυρίως σώματος προσφέρει ανθεκτικότητα τόσο στις καταπονήσεις όσο και στις ακραίες θερμοκρασίες. Συγχρόνως είναι ένα υλικό ελαφρύ που δεν προσφέρο ανώφελο βάρος στον καρπό του χρήστη. Το κρύσταλο από ζαφείρι (βαθμός 9 στην κλίμακα Mohs) προφυλάσσει την επιφάνεια της οθόνης από κάθε είδους ανεπιθύμητης φθοράς καθώς υπολείπεται σε ανθεκτικότητα μόνο από το φυσικό διαμάντι (βαθμός 10 στην κλίμακα Mohs). Αξίζει να σημειωθεί ότι σε άλλες συσκευές της αγοράς συνήθως χρησιμοποιείται βιομηχανικό ανθεκτικό κρύσταλο (βαθμών 6-6.5 στην κλίμακα Mohs). Το κεραμικό υλικό της πλάτης αποτελεί μία από τις τυπικές επιλογές της παραδοσιακής κατασκευής ρολογιών καθώς συνδυάζει την εκλεπτυσμένη εμφάνιση με την εξαιρετική ποιότητα. Στην περίπτωση του Watch GT 2 Pro το κεραμικό υλικό αφού αναμιχθεί με διοξείδιο του ζιρκονίου (ένα λευκό στερεό που χρησιμοποιείται σε κεραμικά τζάμια και πυρίμαχα επιχρίσματα, και ως συνθετικό υποκατάστατο διαμαντιών σε κοσμήματα), στην συνέχεια γίνεται σύντηξη στους 1500°C και τέλος σμιλεύεται από κεφαλή κοπής διαμαντιών.

Σχεδιαστικά, το Watch GT 2 Pro υιοθετεί το design της κλασικής κυκλικής κάσας ρολογιού το οποίο σε συνδυασμό με τα υλικά κατασκευής που ήδη αναφέρθηκαν προσφέρει άνεση και ιδιαίτερη επαγγελματική εμφάνιση. Ανάλογα, προσφέρεται μια τεράστια ποικιλία προσόψεων που ο χρήστης μπορεί να επιλέξει για το ρολόι του ανάλογα με τις προσωπικές του προτιμήσεις, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος τεράστια είναι και η ποικιλία των αξεσουάρ η οποία μάλιστα μπορεί να συνδυαστεί και με τις επιλεγμένες προσόψεις. Μάλιστα, με ενεργοποιημένη την λειτουργία NFC σε κινητό Huawei, οι χρήστες μπορούν γρήγορα και άνετα να μεταφέρουν προσόψεις από το smartphone στο smartwatch απλά κτυπώντας (tap) την οθόνη. Με τον τρόπο αυτό τοπία, κατοικίδια, οικογένεια, φίλοι και οτιδήποτε άλλο μπορεί να έχουμε στο κινητό μας μπορεί να προβληθεί στην πρόσοψη του Watch GT 2 Pro.  

Σε επίπεδο ενσωματωμένων λειτουργιών το Watch GT 2 Pro διαθέτει πάνω από 100 modes εξάσκησης, περιλαμβανομένων 19 modes επαγγελματικής εξάσκησης με 12 τύπους υπαίθριων αθλημάτων και 7 τύπους αθλημάτων εσωτερικών χώρων.

Μέχρι σήμερα, οι περισσότεροι από εμάς, χρησιμοποιούμε το GPS του κινητού μας τηλεφώνου για να περιηγηθούμε σε περιοχές που προφανώς δεν γνωρίζουμε πολύ καλά. Εδώ έρχεται μία ακόμα καινοτομία του νέου smartwatch της Huawei, αφού η συσκευή υποστηρίζει το GPS Route Back για έξι υπαίθριες δραστηριότητες. Το GPS Route Back χρησιμοποιεί την πλοήγηση GPS για να μας βοηθήσει να επιστρέψουμε στο σημείο εκκίνησής μας και να μπορέσουμε να προσανατολιστούμε.

Σημαντικός παράγοντας των υπαίθριων δραστηριοτήτων είναι και οι καιρικές συνθήκες. Έτσι, πέρα από τις ημερήσιες και εβδομαδιαίες προβλέψεις, το Watch GT 2 Pro μπορεί να δώσει πληροφορίες για την ανατολή και δύση του Ηλίου, την ανατολή και δύση της Σελήνης, τις φάσεις τις Σελήνης και τους χρόνους της παλίρροιας. Παράλληλα, η συσκευή διαθέτει ενσωματωμένο βαρομετρικό μετρητή υψομέτρου ώστε ο χρήστης να γνωρίζει τις συνθήκες πίεσης του αέρα στην περιοχή που βρίσκεται. Επιπλέον, μπορεί να ενεργοποιηθεί η λειτουργία ειδοποίησης έκτακτων καιρικών φαινομένων ακόμη και όταν το smartwatch είναι εκτός δικτύου.

Στον πυρήνα των “εφαρμογών υγείας” βρίσκεται το βελτιωμένο και χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας TruSeen 4.0+, δηλαδή η τεχνολογία που αναλαμβάνει την παρακολούθηση των καρδιακών παλμών του κατόχου της συσκευής. Η συγκεκριμένη έκδοση υιοθετεί φακό 6-in-1 LED για την καλύτερη σύγκλιση του φωτός και επιτρέποντάς του να διεισδύει κάτω από το δέρμα και να φέρνει συνεχείς, γρήγορες και ακριβείς μετρήσεις των καρδιακών παλμών. Η συγκεκριμένη τεχνολογία σε συνδυασμό με αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης επιτυγχάνει την ακριβέστερη μέτρηση καρδιακών παλμών έως σήμερα. Στο ίδιο μήκος κύματος και η λειτουργία μέτρησης των επιπέδων οξυγόνου του αίματος, στοιχείο που μας βοηθάει όταν βρισκόμαστε σε γεωγραφικές περιοχές με υψηλό υψόμετρο.

Στην ίδια κατηγορία εφαρμογών και η παρακολούθηση της ποιότητας του ύπνου, για την οποία επίσης χρησιμοποιείται βελτιωμένη τεχνολογία. Η λειτουργία TruSleep 2.0 είναι αποτέλεσμα τεσσάρων χρόνων έρευνας και ανάπτυξης στα εργαστήρια της Huawei και χρησιμοποιεί τεχνολογία υπερύθρων για την παρακολούθηση του ύπνου. Εδώ, ενσωματώθηκαν και περίπου 200 συμβουλές για να επιτυγχάνετε καλύτερη ποιότητα ύπνου. Παράλληλα, με το TruRelax γίνεται εφικτός ο έλεγχος του άγχους του χρήστη ενώ προσφέρονται και ασκήσεις αναπνοής για την διευκόλυνσή του.

Ωστόσο, το Watch GT 2 Pro διαθέτει και τεχνολογία που κάνει την ζωή μας λίγο πιο ανάλαφρη και διασκεδαστική. Παράδειγμα η λειτουργία Remote Shutter που μας δίνει την δυνατότητα, απομακρυσμένα, να τραβήξουμε φωτογραφίες μέσω του Huawei κινητού μας ή την λειτουργία Find My Phone που μας επιτρέπει μέσα στην εμβέλεια του Bluetooth να δώσουμε εντολή στο κινητό να ηχήσει ώστε να μπορέσουμε να το εντοπίσουμε. Στο ίδιο μήκος κύματος η λειτουργία ελέγχου κλήσεων μέσω του smartwatch ή η δυνατότητα ελέγχου της μουσικής αναπαραγωγής του κινητού μέσω του smartwatch και η δυνατότητα αποθήκευσης και αναπαραγωγής από το ίδιο το ρολόι.

Όλα αυτά παρέχονται απρόσκοπτα από την στιγμή που το Watch GT 2 Pro είναι σε θέση να προσφέρει διάρκεια μπαταρίας έως και δύο εβδομάδων χάρη στο wearable chipset χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας που έχει αναπτυχθεί από την Huawei σε συνδυασμό με την λειτουργία Smart Power Saving 2.0 η οποία μπορεί να αναγνωρίζει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες φοράτε το smartwatch και ακολούθως υιοθετεί ανάλογα σενάρια χρήσης.

Ακόμη όμως και όταν χρειαστεί να φορτίσετε το Watch GT 2 Pro μπορείτε να το κάνετε ασύρματα μέσω συμβατών ασύρματων σταθμών φόρτισης και ασύρματων power bank, ενώ μέσα στα πρώτα πέντε λεπτά της φόρτισης η συσκευή αποκτά αρκετή ενέργεια για δέκα συνεχείς ώρες λειτουργίας. Ένα ακόμη νέο στοιχείο είναι η ενσωμάτωση της λειτουργίας Reverse Wireless Charging που επιτρέπει την φόρτιση του ρολογιού κατευθείαν από ένα Huawei smartphone, ασύρματα.

Τέλος, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τις διαθέσιμες προσφορές της εταιρείας, το Huawei Month που προσφέρεται στο επίσημο δίκτυο συνεργατών της Huawei, μέσω του οποίου είναι διαθέσιμες μεγάλες εκπτώσεις έως το τέλος Οκτωβρίου σε πληθώρα προϊόντων. 

 Πηγή