«Άνοιγμα» του PayPal σε Bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα

Στην αγορά των κρυπτονομισμάτων εισέρχεται το PayPal, που ανακοίνωσε ότι οι πελάτες του θα μπορούν να αγοράζουν και να πουλάνε bitcoins και άλλα ψηφιακά νομίσματα χρησιμοποιώντας τους λογαριασμούς τους στο PayPal.

Τα ψηφιακά αυτά νομίσματα θα μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιούνται για αγορές από τους 26 εκατομμύρια πωλητές που δέχονται PayPal, όπως ανέφερε η εταιρεία, η οποία σχεδιάζει να παρουσιάσει επιλογές αγορών στις ΗΠΑ μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με το πλήρες λανσάρισμα να αναμένεται στις αρχές του επόμενου έτους.

Όπως αναφέρει το BBC, οι τιμές του Bitcoin σημείωσαν άνοδο μαζί με αυτά τα νέα, σπάζοντας το όριο των 12.000 δολαρίων. Τα άλλα κρυπτονομίσματα που θα εισαχθούν θα είναι τα Ethereum, Litecoin και Bitcoin Cash. Όλα τους θα μπορούν να αποθηκεύονται «απευθείας στο ψηφιακό πορτοφόλι του PayPal», σύμφωνα με την εταιρεία.

Tα κρυπτονομίσματα παραμένουν μια «niche» μέθοδος πληρωμών, εν μέρει λόγω των μεγάλων και απότομων αυξομειώσεων που παρατηρούνται σε αυτά, συγκριτικά με τα «παραδοσιακά» συναλλάγματα- ωστόσο αυτό τα έχει κάνει δημοφιλή μεταξύ κάποιων ειδών επενδυτών.

Σκοπός του PayPal, όπως αναφέρθηκε, είναι να αυξήσει τη «κατανόηση των καταναλωτών και την υιοθέτηση των κρυπτοσυναλλαγμάτων», και σε αυτό το πλαίσιο θα παρέχει στους κατόχους λογαριασμών εκπαιδευτικό υλικό για να καταλάβουν καλύτερα πώς λειτουργεί το οικοσύστημα των κρυπτονομισμάτων.

Και άλλοι «παίκτες» του χώρου των πληρωμών έχουν «ανοίξει» σε κρυπτονομίσματα, ωστόσο το PayPal έχει ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα του κόσμου. Όσον αφορά στη χρήση των ψηφιακών νομισμάτων, αυτό που θα κάνει θα είναι να μετατρέπει το κρυπτοσυνάλλαγμα στο εκάστοτε εθνικό νόμισμα- οπότε η εταιρεία που θα πληρώνεται δεν θα λαμβάνει τα ψηφιακά νομίσματα, αλλά τη σωστή ποσότητα δολαρίων, ευρώ κλπ.

Σημειώνεται πως το PayPal συμμετείχε στο παρελθόν και στη «συμμαχία» του Libra του Facebook, αλλά αποσύρθηκε από αυτήν μερικούς μήνες μετά τις σχετικές ανακοινώσεις. Νωρίτερα μέσα στο έτος το Facebook είχε αναφέρει πως «επανεξετάζει» την όλη ιδέα, κατόπιν αντιδράσεων από αρμόδιες αρχές σε πολλές χώρες.Πηγή