Τάσος Πετρόπουλος: Δεν τίθεται θέμα για την καταβολή των συντάξεων

OAEE

Συνέντευξη παραχώρησε το πρωί της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο διοικητής του ΟΑΕΕ Τάσος Πετρόπουλος. Ο διοικητής του ταμείου παραδέχθηκε ότι το έλλειμμα του ΟΑΕΕ ανέρχεται στα 540 εκατομμύρια ευρώ ως προς τις οφειλές ασφαλισμένων και τις εισπράξεις που πρέπει να γίνουν.

Ο κ. Πετρόπουλος έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως δεν τίθεται κανένα θέμα με τις καταβολές των συντάξεων, οι οποίες θα συνεχίσουν να δίνονται κανονικά παρά τα χρηματοδοτικά κενά που υπάρχουν.

Αναφορικά με τους ασφαλισμένους που δεν πληρώνουν τις εισφορές τους, σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο, αυτοί ανέρχονται περίπου στους 300.000, σε σύνολο 700.000, και ήδη έχουν αποβληθεί από το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Τόνισε επίσης, πως το θετικό στοιχείο που θα προκύψει από τις νέες ρυθμίσεις είναι η εισροή περίπου 280 εκατομμυρίων ευρώ στα Ταμεία του Κράτους.

Ο διοικητής του ΟΑΕΕ αναφέρθηκε και στους ασφαλισμένους, που θα υπαχθούν στη ρύθμιση για τις οφειλές προς τον οργανισμό μέχρι τις 30 Απριλίου, οι οποίοι αναμένεται να επωφεληθούν από τις μειωμένες εισφορές, κατεβαίνοντας κατηγορία.