Δεν θα υπάρξει ΕΝΦΙΑ το 2015 δήλωσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης

sakellaridis

Στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 φιλοξενήθηκε σήμερα το πρωί το κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο “αγκάθι” του ΕΝΦΙΑ που ταλαιπωρεί χιλιάδες πολίτες.

Ο κ. Σακελλαρίδης δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να εισπράξει τον ΕΝΦΙΑ το 2015, ξεκαθαρίζοντας πως αυτό το οποίο σχεδιάζει να πράξει είναι η αντικατάσταση ενός άλλου Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, ο οποίος όμως δεν θα ταυτίζεται με τον ΕΝΦΙΑ.

Υπερασπιζόμενος τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ασπάστηκε την άποψη ότι ένας φορολογικός νόμος θα πρέπει να αντικαθίσταται από έναν άλλο φορολογικό νόμο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε τον ΕΝΦΙΑ ως έναν από τους πλέον άδικους νόμους, ο οποίος τσάκισε την μεσαία τάξη και για το λόγο αυτό θα πρέπει να αντικατασταθεί.

Ερωτηθείς για την καθυστέρηση στην σύνταξη του νόμου για την φορολογία ακινήτων, ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας ενός πιο δίκαιου φόρου για τα ακίνητα, έτσι ώστε «να μην μας μείνουν ‘φασούλια’ όπως έγινε με την προηγούμενη κυβέρνηση».

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην δυνατότητα της Ελλάδας να αποπληρώσει τη δόση προς το ΔΝΤ στις 9 Απριλίου, τονίζοντας πως η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην φτάσει στο σημείο να μην μπορέσει να αποπληρώσει το χρέος. «Κάνουμε όλες τις κινήσεις εκείνες που πρέπει, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι δεν θα τεθεί το δίλημμα δόσεις ή μισθοί» πρόσθεσε.