«Μυστηριώδη γυναίκα» εμπλέκει μαρτυρία στην υπόθεση των δίδυμων κοριτσιών

Πληροφορίες που αναφέρουν ότι μια μυστηριώδης γυναίκα εθεάθη με τα δύο εξάχρονα κοριτσάκια από την Ελβετία και τον πατέρα τους στην Κορσική μία ημέρα πριν εκείνος αυτοκτονήσει, ερευνά η γαλλική αστυνομία σε μια προσπάθεια να ρίξει φως στην υπόθεση. Ελβετοί αστυνομικοί έσπευσαν στην Κορσική για να βοηθήσουν τις έρευνες ,ενώ η γαλλική αστυνομία εξετάζει την μαρτυρία μιας γυναίκας -της Όλγκα Ορνέκ-, η οποία είδε τις δίδυμες για τελευταία φορά, την 1η Φεβρουαρίου, στο λιμάνι Προπριάνο στο νότιο τομέα του νησιού μαζί με τον πατέρα τους και «μία ξένη γυναίκα, 45-50 ετών».


Οι Αρχές θεωρούν αξιόπιστη τη μαρτυρία της Όλγκα Ορνέκ, η οποία αναγνώρισε τον πατέρα, Ματίας Σεπ από φωτογραφίες που της έδειξαν, ενώ δήλωσε βέβαιη ότι η γυναίκα που τον συνόδευε ήταν ξένη. Κατά την μάρτυρα, ο Σεπ φορούσε κόκκινο πουλόβερ και γυαλιά, ενώ «για τις δύο δίδυμες, η βεβαιότητά της, ότι τις είδε στο λιμάνι της Κορσικής την 1η Φεβρουαρίου, φθάνει στο 95%». Βάσει αυτής της μαρτυρίας, η γαλλική αστυνομία εκτιμά ότι μπορεί ο Σεπ για την απαγωγή των κοριτσιών του να βοηθήθηκε από αυτή τη γυναίκα.


Εν τω μεταξύ, από την αστυνομία της Ιταλίας αναζητείται ο ηλεκτρονικός πλοηγός του αυτοκινήτου ιδιωτικής χρήσης του πατέρα της Αλέσια και της Λίβια, ελπίζοντας να διαφανούν καλύτερα οι συνθήκες της απαγωγής των κοριτσιών. Η ιταλική αστυνομία θέλει να ερευνήσει την περιοχή κοντά στον σταθμό στη Τσερινιόλα, εκεί όπου αυτοκτόνησε πέφτοντας στη σιδηροδρομική γραμμή ο πατέρας Ματίας Σεπ, στις 3 Φεβρουαρίου. Με βάση αυτήν την λεπτομερή έρευνα πιθανόν να διαφανεί όλη η κίνηση του μετά την αναχώρησή του από τον Αγιο Σουλπίκιο την 28η Ιανουαρίου, να διαφανεί πού μπορεί να οδήγησε τις δίδυμες και τι απέγιναν, δηλώνει η ιταλική αστυνομία.


Την ίδια ώρα, στην Κορσική μετέβησαν και Ελβετοί αστυνομικοί προκειμένου να βοηθήσουν στις έρευνες. Η ελπίδα, βέβαια, να βρεθούν ζωντανά τα δύο κορίτσια εξανεμίζεται, μετά και την επιστολή-διαθήκη που βρέθηκε, στην οποία ο πατέρας των διδύμων ανακοίνωνε τον θάνατό τους. Στην επιστολή, η οποία απευθυνόταν στην σύζυγό του, ο Σεπ έγραφε: «Θα είμαι ο τελευταίος που θα πεθάνει. Έχω ήδη σκοτώσει τα κορίτσια. Δεν υπέφεραν και τώρα αναπαύονται σε ένα ήσυχο μέρος».