Συνάντηση Μπυτάρη με αντιπροσωπεία του οργανισμού Conference of Presidents

«Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων» επιθυμεί να καταστήσει τη Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης. Αυτό επισήμανε κατά τη συνάντησή του, χτες το μεσημέρι, με την 80μελή αντιπροσωπεία του οργανισμού Conference of Presidents, φορέα που αποτελεί το συντονιστικό όργανο 52 οργανισμών οι οποίοι εκπροσωπούν τον εβραϊσμό των ΗΠΑ.


Πρόκειται για προέδρους και διευθυντές των μεγαλύτερων αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων, οι οποίοι βρέθηκαν για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο επίσκεψής τους στη χώρα μας κατόπιν πρόσκλησης του Ελληνα πρωθυπουργού.


«Θέλω τα λεφτά σας», τους είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος. «Μια από τις φιλοδοξίες μας ως νέας δημοτικής αρχής είναι να γίνει η Θεσσαλονίκη η ”Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων”, όχι φυσικά σε επίπεδο πληθυσμού, γιατί αυτό είναι πολύ δύσκολο, αλλά σε επίπεδο συνεργασιών και δραστηριοτήτων», πρόσθεσε. Τόνισε ότι, στο πλαίσιο της προσέλκυσης τουριστών, βασικό «όπλο» της πόλης είναι η παρουσία του εβραϊκού στοιχείου στην Ιστορία της, ενώ στόχος είναι και η προσέλκυση επενδύσεων, για τις οποίες πρέπει να αναπτυχτεί ένα φιλικό περιβάλλον