Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ πολιτικοί της Θεσ/νικης

Στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών έχουν μπει εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου της Θεσσαλονίκης, οι ιδιοκτησίες των οποίων γίνονται το τελευταίο διάστημα φύλλο και φτερό.


Συγκεκριμένα,οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ έχουν βγάλει «λαβράκι», καθώς εντοπίστηκαν τρεις πρώην και νυν βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ της πόλης, οι οποίοι έχουν στην ιδιοκτησία τους αδήλωτες πισίνες. Για τον εντοπισμό τους, τα «λαγωνικά» του Σώματος χρησιμοποίησαν τα τελευταία εργαλεία της τεχνολογίας, ανάμεσα στα οποία και την πλατφόρμα Google Earth.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, στις δύο περιπτώσεις οι πισίνες ανήκουν στα συγκροτήματα κατοικιών, όπου διαμένουν οι πολιτικοί, κάτι που σημαίνει ότι θα έπρεπε να δηλώσουν το ποσοστό που τους αναλογεί.

Η Ζ’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης αναμένεται να αποστείλλει τη Δευτέρα τα σημειώματα-προσκλήσεις για τη ρύθμιση της οφειλής στους εν λόγω πολιτικούς, οι οποίοι, πάντως, θα μπορέσουν να τακτοποιήσουν την εκκρεμότητα και να δηλώσουν τις πισίνες, καταβάλλοντας ένα ασήμαντο ποσό.Βέβαια, από εκεί και πέρα το ζητούμενο είναι εάν θα μπορέσουν να δικαιολογήσουν τις πισίνες, με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματά τους και κατά πόσο καλύπτονται από τα τεκμήρια.
Να σημειωθεί τέλος ότι από τους ελέγχους εντοπίστηκαν και επιχειρηματίες της πόλης, οι οποίοι δεν έχουν δηλώσει τις πισίνες που έχουν στην ιδιοκτησία τους