Πτώση του τζίρου την περίοδο των εκπτώσεων

Μείωση τζίρου, σε σχέση με πέρυσι, κατέγραψαν κατά τις φετινές χειμερινές εκπτώσεις πάνω από οκτώ στις δέκα εμπορικές επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης (ποσοστό 84%), με τη μέση πτώση πωλήσεων να κυμαίνεται γύρω στο 30%. Ως αποτέλεσμα, 9 στους 10 εμπόρους της πόλης δηλώνουν απογοητευμένοι από την πορεία των καταστημάτων τους τη συγκεκριμένη περίοδο.


Τα παραπάνω προκύπτουν από έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), σε δείγμα 230 επιχειρήσεων (εκ των οποίων 130 στο κέντρο και από 50 σε ανατολική και δυτική Θεσσαλονίκη).


Στην πιο δεινή θέση φαίνεται ότι βρίσκονται οι καταστηματάρχες του «τριγώνου» Εγνατίας – Ίωνος Δραγούμη – Βενιζέλου, όπου γίνονται τα έργα του μετρό και όπου μόλις το 2% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο από την κίνηση και τις πωλήσεις.


Ερωτηθέντες σχετικά με τους λόγους για τους οποίους ο τζίρος τους πήρε την κατιούσα, οι έμποροι της Θεσσαλονίκης «δείχνουν» ως κύρια υπαίτια την οικονομική κρίση (με ποσοστό 37%), ενώ ακολουθεί η αρνητική ψυχολογία των καταναλωτών (22%).