Σε κλίμα οργής και οδύνης οι κηδείες των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ

Σε κλίμα οργής και οδύνης τελέστηκαν οι κηδείες των δύο νεαρών αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που έχασαν τη ζωή τους κατά τη συμπλοκή στην περιοχή του Ρέντη. Οι άλλοι δύο αστυνομικοί που τραυματίστηκαν εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και στο Αττικό, έχοντας ξεφύγει πλέον τον κίνδυνο. Στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στα Τρίκαλα έγινε η κηδεία του 22χρονου Γεώργιου Σκυλογιάννη, ενώ η κηδεία του 23χρονου Ιωάννη Ευαγγελινέλη τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου στο Περιστέρι. Με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες στο υπουργείο, καθώς και σε όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου, την ΕΛ.ΑΣ. και το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή. Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας στη μνήμη των δύο νεκρών, μετά από εντολή του αρχηγού, ενώ την ίδια ώρα ακινητοποιήθηκαν τα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ.


Τους δύο τραυματίες αστυνομικούς, οι οποίοι βρίσκονται πλέον εκτός κινδύνου, επισκέφθηκαν ο κ.Παπουτσής και ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς. Ο ένας από τους δύο αστυνομικούς έχει υποστεί ψυχική διαταραχή, λόγω του ισχυρού σοκ μετά την επίθεση. Φέρει θλαστικό τραύμα και υποστηρίζεται ψυχολογικά, ενώ αναμένεται να πάρει εξιτήριο την Παρασκευή. Ο δεύτερος τραυματίας αστυνομικός, 23 ετών, νοσηλεύεται στην Εντατική Μονάδα με τραύμα στη βουβωνική χώρα από βλήμα, το οποίο μπήκε στο σώμα από τον δεξιό γλουτό και έχει βλάψει τη μηριαία φλέβα. Χειρουργήθηκε επιτυχώς, έχει επαφή με το περιβάλλον, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, και μεταφέρθηκε στο Αττικό Νοσοκομείο για να εξεταστεί και από αγγειοχειρουργό.


Την ίδια ώρα, η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες. Τα όπλα που βρέθηκαν στο κλεμμένο τζιπ ήταν  “καθαρά”, ωστόσο οι κακοποιοί χρησιμοποίησαν και δεύτερο καλάσνικοφ,  το οποίο όμως πήραν μαζί τους, ενδεχομένως διότι έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλες εγκληματικές ενέργειες. Αίσθηση προκαλεί ανακοίνωση- απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. στις καταγγελίες για σοβαρές ελλείψεις στον εξοπλισμό. Η Ελληνικλη Αστυνομία, επιχειρεί να απαντήσει στις καταγγελίες, στην ουσία όμως αναγνωρίζει το πρόβλημα, “καρφώνοντας” εμμέσως το υπουργείο Οικονομικών.  Στην ανακοίνωση, επισημαίνεται ότι 352 μοτοσυκλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ είναι εκτός λειτουργίας επειδή δεν έχει εγκριθεί το κονδύλι για την επισκευή τους, ύψους 500 χιλιάδων ευρώ.