Νέα μαύρη τρύπα στα ταμεία του δήμου Θεσ/νίκης

Νέο φορτίο έρχεται να προστεθεί στην ήδη πολύ βεβαρημένη “πλάτη” του Δήμου Θεσσαλονίκης, μετά τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις από την υπόθεση της υπεξαίρεσης στα ταμεία της δημοτικής αρχής.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η Θ΄ ΔΟΥ το επόμενο διάστημα πρόκειται να βεβαιώσει πρόστιμα από τη μη καταβολή ΦΠΑ, αναφορικά με δραστηριότητες που σχετίζονται με έσοδα από υπηρεσίες που παρείχε ο δήμος, όπως γυμναστήρια και παρκινγκ. Όπως προκύπτει από τις ίδιες πηγές, δεν έχει αποδοθεί ΦΠΑ από το 1993 έως τα τέλη του 2010, χρονική περίοδος, δηλαδή, που περιλαμβάνει και τη δωδεκαετή θητεία του πρώην δημάρχου Βασ. Παπαγεωργόπουλου. Σημειώνεται ότι η μη καταβολή ΦΠΑ δεν αφορά υπηρεσίες από δημοτικές επιχειρήσεις.


Μάλιστα, αυτή την περίοδο η αρμόδια εφορεία συγκροτεί ειδικά συνεργεία ελέγχου, που θα ερευνήσουν περαιτέρω το θέμα και θα καταλογίσουν τα «δέοντα». Πηγές, πάντως, από την Θ΄ ΔΟΥ εκτιμούν ότι από όλη αυτή την υπόθεση  μη καταβολής ΦΠΑ, μαζί με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις, η οφειλή του δήμου αγγίζει μερικά εκατομμύρια ευρώ