Σε κλίμα συγκίωησης η κηδεία του Ντ.Κοσμόπουλου

Το στερνό αντίο στον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Ντίνο Κοσμόπουλο είπαν, σήμερα, συγγενείς, φίλοι και άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η νεκρώσιμος ακολουθία στον Ι.Ν. Της Του Θεού Σοφίας χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, με το φέρετρο να είναι ντυμμένο με την ελληνική σημαία.


Επικήδειους λόγους εκφώνησαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παν. Ψωμιάδης,ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασ. Παπαγεωργόπουλος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Κ. Γκιουλέκας, ο πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Νίκος Μέρτζος και ο πρόεδρος του Γ.Σ. Ηρακλή, Ντίνος Γωγάκος.


«Ο δήμος θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει για να σε τιμήσει γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε την καλοσύνη σου» είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.


«Η Θεσσαλονίκη έχασε ένα κομμάτι από την ψυχή της, ένα μαχητή. Δακρύσαμε για ένα γίγαντα που πριν από 19 χρόνια στο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό μας κάλεσες να προστατέψουμε το παρελθόν μας. Την παρακαταθήκη σου θα την κρατήσουμε ζωντανή» υπογράμμισε ο κ. Ψωμιάδης. «


Υπενθυμίζουμε ότι Ντίνος Κοσμόπουλος έφυγε σε ηλικία 83 ετών, το Σάββατο το απόγευμα από ανακοπή καρδιάς, λίγο πριν την έναρξη εκδήλωσης στο Καυτατζόγλειο Στάδιο. Το 1989 εκλέχθηκε δήμαρχος Θεσσαλονίκης και παρέμεινε στη θέση αυτή μέχρι το 1998, ενώ είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος για πρώτη φορά το 1986.