Συνεχίζονται τα προβλήματα με τη μεταφορα μαθητών στην Θεσ/νικη

Συγκεντρωση διαμαρτυρίας στην περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν δεκάδες γονείς και παιδιά, καθώς από την περασμένη Τετάρτη έχει διακοπεί η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία με λεωφορεία.


Ζητούν να δοθεί άμεσα λύση και να ξεκινήσουν και πάλι οι μεταφορές των 12.000 περίπου μαθητών του νομού Θεσσαλονίκης. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία Συλλόγων Γονέων σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τους δήμους Θερμαϊκού, Πυλαίας, Καλλιθέας, Πεύκων, Θέρμης και από το μουσικό και το καλλιτεχνικό γυμνάσιο.


Αμετακίνητοι, πάντως, παραμένουν οι ιδιοκτήτες λεωφορείων, που εδώ και τέσσερις ημέρες έχουν τραβήξει χειρόφρενο και ζητούν να προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση του προβλήματος. «Θα συνεχίσουμε μέχρι να δρομολογηθεί στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για την παράταση των συμβάσεών μας μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας – Θράκης, Μιχάλης Πετζίκογλου και πρόσθεσε ότι εκκρεμεί και το πρόβλημα της εκταμίευσης των δεδουλευμένων της προηγούμενης χρονιάς.