Πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις στο Κιρκούκ του Ιράκ

Σειρά βομβιστικών επιθέσεων σημειώθηκαν στο Κιρκούκ στο βόρειο Ιράκ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον έντεκα άτομα και να τραυματιστούν δεκάδες άλλα. Ένας βομβιστής αυτοκτονίας, παριστάνοντας τον γαλατά, εξερράγη έξω από το αρχηγείο των κουρδικών υπηρεσιών ασφαλείας.  Περίπου εξήντα δευτερόλεπτα αργότερα, άλλο ένα παγιδευμένο όχημα εξερράγη μερικά μέτρα μακρύτερα, με στόχο περίπολο της αστυνομίας.


Το τρίτο όχημα εξερράγη σε απόσταση περίπου μισού χιλιομέτρου, με στόχο άλλη περίπολο της αστυνομίας, ανέφεραν οι πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας. Τουλάχιστον έντεκα άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 104 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, το οποίο επικαλείται γιατρούς και πηγές υπηρεσιών ασφαλείας. Για επτά νεκρούς κάνουν λόγο τα πρακτορεία Associated Press και Reuters.


Το Κιρκούκ, περίπου 250 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης, είναι μια από τις ελάχιστες εναπομείνασες πόλεις του Ιράκ όπου συμβιώνουν πολλές εθνότητες. Στην περιοχή, όπου υπάρχουν μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου, κλιμακώνονται σταδιακά τα τελευταία χρόνια οι εντάσεις ανάμεσα στους Άραβες, τους Κούρδους και τους Τουρκομάνους.