Συλλήψεις για παράνομες υιοθεσίες

Σειρά παράνομων υιοθεσιών βρεφών που γεννήθηκαν από Βουλγάρες ερευνά η Ασφάλεια Καβάλας μετά τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων στην Ξάνθη την ώρα που επιχειρούσαν να πουλήσουν ένα κοριτσάκι τριών ημερών αντί 14.000 ευρώ.


Ανθρωπος-κλειδί για τον εντοπισμό τουλάχιστον δέκα παράνομων υιοθεσιών που εκτιμάται πως έγιναν το τελευταίο διάστημα σε Ξάνθη και Καβάλα είναι ένας 31χρονος Ρομά από την Ξάνθη, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς το απόγευμα της Δευτέρας. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε από την Ασφάλεια Καβάλας αυτός συνόδευσε 25χρονη Βουλγάρα στο νοσοκομείο της Ξάνθης για να γεννήσει, κατέβαλε τα νοσήλια και στη συνέχεια διαπραγματεύτηκε την πώληση του παιδιού της σε ζευγάρι που όμως ήταν αστυνομικοί και τους συνέλαβαν.


Οι έρευνες επεκτείνονται και στη γειτονική χώρα για τον εντοπισμό και άλλων μελών του κυκλώματος, τα οποία φέρονται ότι αναλαμβάνουν τον εντοπισμό εγκύων γυναικών και διαπραγματεύονται την πώληση των παιδιών τους στην Ελλάδα. Τα σχετικά έγγραφα ήδη έχουν σταλεί στην Ιντερπόλ.


Ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο το δίκτυο των παράνομων υιοθεσιών να έχει σχέση με τις τελευταίες δώδεκα συλλήψεις που έγιναν σε Αθήνα, Λαμία και τρεις βουλγαρικές πόλεις, σε κοινή επιχείρηση των αστυνομιών από τις δύο χώρες, όπως και τις συλλήψεις που είχαν γίνει τον Νοέμβριο στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.