Χανιά: Σε συγγενή η επιμέλεια του 18χρονου Γιάννη – Έρευνα για βιασμό του σε πολύ μικρή ηλικία και από άλλο πρόσωπο (ηχητικό)

Το πρωί της Παρασκευής εκδόθηκε η προσωρινή απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χανίων σχετικά με την προσφυγή συγγενούς της οικογένειας, που επιθυμεί να αναλάβει την κηδεμονία του 18χρονου Γιάννη και να αφαιρέσει την επιμέλεια από τον ήδη προφυλακισθέντα πατέρα του.

Το έγγραφο της προσωρινής απόφασης

Η προσφυγή έγινε δεκτή και έτσι κανείς από όσους εμπλέκονται ή φέρονται να εμπλέκονται σε αυτή την τρομερή υπόθεση δεν θα μπορεί πια να το παρενοχλήσει με οποιοδήποτε τρόπο, δήλωσε στην ΕΡΤ Χανίων ο δικηγόρος Γιάννης Ντερμανάκης, εκπρόσωπος του ανθρώπου που ζήτησε και πήρε την επιμέλεια του 18χρονου.

Κρατούσε χρόνια αυτή η απερίγραπτη τραγωδία με αυτό το άτυχο παιδί και τώρα βρισκόμαστε στο τέλος των τρομερών δοκιμασιών που -όπως δείχνει και η ιατροδικαστική έκθεση- έχει περάσει ο Γιάννης, ένα παιδί που δεν έχει τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, τόνισε ο κ. Ντερμανάκης για να προσθέσει ότι τώρα βρισκόμαστε στην αρχή ενός νέου κύκλου ερευνών.

Χανιά: Οι πρώτες κουβέντες του Γιάννη μετά την περιπέτεια του – Σε ασφαλές περιβάλλον ο 18 χρονος – ertnews.gr

Έρευνα για παλαιότερη καταγγελία βιασμού του παιδιού σε πολύ μικρή ηλικία και από άλλο πρόσωπο

Η έρευνα των ανακριτικών αρχών διευρύνεται και για άλλες πράξεις βιασμού και από άλλα -πιθανόν και συγγενικά- πρόσωπα, από όταν το παιδί ήταν πολύ μικρό. Υπάρχει φάκελος με καταγγελία για βιασμό του παιδιού στην Κοινωνική Υπηρεσία εδώ και πολλά χρόνια. Η υπόθεση ωστόσο, λόγω της δυσκολίας πρόσβασης των λειτουργών στην οικογένεια, είχε μπει στο αρχείο, επεσήμανε ο κ. Ντερμανάκης.

Χανιά: Προφυλακίστηκαν οι δύο άνδρες για το βιασμό και την κακοποίηση νεαρού με νοητική υστέρηση. Συνεργός στο βιασμό ο πατέρας – ertnews.gr

«Ο φάκελος ανοίγει και θα διερευνηθούν οι καταγγελίες που είχαν γίνει τότε με περισσότερη προσοχή, θα συνδυαστούν με το τώρα και είμαι βέβαιος ότι θα αναδειχθεί ακόμα μια τραγωδία η οποία αφορά το παρελθόν του παιδιού, από πολύ μικρή ηλικία», υπογράμμισε ο κ. Ντερμανάκης.

Ο κ. Ντερμανάκης, σκιαγράφησε με λόγια απλά, τον χαρακτήρα του 18χρονου, που εάν του είχε δοθεί η δυνατότητα να μεγαλώσει σε μια κανονική οικογένεια, θα είχε προχωρήσει δυνατά στη ζωή: «Ο Γιάννης είναι ένα πολύ μικρό τρυφερό παιδί, ευγενέστατο, καλοπροαίρετο, αγαθό με την κυριολεξία της λέξης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ στα Χανιά, ο κ. Ντερμανάκης περιέγραψε το καθεστώς απειλών και τρομοκράτησης εκείνων των ανθρώπων που γνώριζαν ότι υπάρχει πρόβλημα και θέλησαν να καταγγείλουν το γεγονός.


Ακούστε τη συνέντευξή του κ. Ντερμανάκη:

Ρεπορτάζ: Κ. Πολύζου / Ηλ. Επεξεργασία: Μ. Παπαδάκης

Πηγή