ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ

Σε ανάρτησή του στην προσωπική σελίδα του στο fb, ο σκηνοθέτης και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδιασμό “Θεσσαλονίκη Μαζί” της Κατερίνας Νοτοπούλου, επισημαίνει, ανεβάζοντας μια δική του φωτογραφία της ανοιξιάτικης Ροτόντας, με την ανθισμένη ιπποκαστανιά, σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη του ιστορικού κέντρου της πόλης, ότι δεν μπορούμε και δεν δικαιούμαστε αυτή την όμορφη, αυτή την ιστορική πόλη των αιώνων να την έχουμε παρατήσει στην τύχη της.

Και πραγματικά όλο το ιστορικό κέντρο, όπως λέει, από τη Ρωμαϊκή Αγορά μέχρι την Ροτόντα και από την Καμάρα μέχρι τα Ανάκτορα του Γαλερίου αυτά τα μέρη με την τόση ένδοξη ιστορία έχουν γκετοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό που φοβάσαι να περπατήσεις το βράδυ. Εγκληματικότητα, ναρκωτικά, συνεχής υποβάθμιση, σκοτάδι και βρωμιά, όλα παρατημένα στην τύχη τους.

‘Oπως γράφει “δεν αξίζει αυτό στην πόλη και την ιστορία της. Κάθε της γωνιά πρέπει να λάμπει σαν πετράδι σε σπάνιο κόσμημα. Αυτή τη Θεσσαλονίκη την #Ανοιχτή_πόλη, την πόλη με τους ανοιχτούς δρόμους και τις πλατείες θέλουμε”

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10215096592220456&set=a.2581503569134&type=3&theater

#Efremidis #Προχωράμε #Μαζί με Κατερίνα Νοτοπούλου #Katerina_Notopoulou #Θεσσαλονίκη_ΜΑΖΙ