Συνεχίζονται οι εθελοντικές αιμοδοσίες – ert.gr

Με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων για την προστασία των αιμοδοτών από τους κινδύνους της πανδημίας, συνεχίζονται οι εθελοντικές αιμοδοσίες σε διάφορα σημεία της χώρας.

Την κοινωνική της ευαισθησία αποδεικνύει γι’ άλλη μια φορά η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά, που θέλοντας να συνδράμει στο έργο του Γ.Ν.Θ. «Γεώργιος Παπανικολάου», παραχώρησε με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου τη χρήση δημοτικού χώρου, για διοργάνωση 20 εθελοντικών αιμοδοσιών τους μήνες Δεκέμβριο του 2020 και Ιανουάριο του 2021.

Η πρωτοβουλία αυτή αφορά κυρίως τους κατοίκους των Δήμων της δυτικής Θεσσαλονίκης που θέλουν να αιμοδοτήσουν για κάποιο ασθενή, για σύλλογο αιμοδοτών ή ως εθελοντές και για όσους θέλουν να αποφύγουν τα νοσοκομεία.

Με το σύνθημα «Αίμα: Δώρο Ανεκτίμητης Αξίας» και με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία της υγείας τόσο των αιμοδοτών όσο και του εξειδικευμένου προσωπικού, οι αιμοληψίες θα πραγματοποιούνται από την ομάδα εξόρμησης της Ν.Υ. Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Θ. «Γεώργιος Παπανικολάου», με το εξειδικευμένο ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό, στο ΚΑΠΗ Άνω Ηλιούπολης, στην οδό Περικλέους 11, δίπλα στο Βοτανικό Κήπο Σταυρούπολης, κατά τις παρακάτω ημέρες και ώρες:

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη 12:00 – 19:00

Κάθε Σάββατο 08:30 – 14:00

Ημέρα Εθελοντικής αιμοδοσίας από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

«Η Αλληλεγγύη δεν μπαίνει σε καραντίνα», αναφέρει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» διοργανώνει την Κυριακή 27/12 από τις 10:00 -15:00, στον Πολυχώρο ΣΠΟΥΤΝΙΚ, Κεραμεικού 46 και Μυλλέρου, ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας για τα παιδιά με κακοήθειες και τους ασθενείς με μεσογειακή αναιμία, με σύνθημα «Δώσε αίμα – Πρόσφερε ζωή».

Και στην Κρήτη

Πηγή