Συνελήφθη έπειτα από 30 χρόνια το ηγετικό στέλεχος της Καμόρα Πασκουάλε Σκότι

paskouale skoti

Ύστερα από τριάντα χρόνια συνελήφθη από τις Αστυνομικές Αρχές της Βραζιλίας, το ηγετικό στέλεχος της Καμόρα Πασκουάλε Σκότι. Πρόκειται για μέλος της μαφίας της Νάπολης, το οποίο και είχε διαφύγει τη σύλληψη για 30 χρόνια, ενώ είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για περισσότερες από 20 ανθρωποκτονίες τη δεκαετία του 1980.

Η σύλληψη του 56χρονου μαφιόζου πραγματοποιήθηκε στη βορειοανατολική πόλη Ρεσίφε, της Πολιτείας Περναμπούκο, έπειτα από συνεργασία της ομοσπονδιακής αστυνομίας της Βραζιλίας και της Interpol. Ο Πασκουάλε Σκότι ζούσε τα τελευταία 28 χρόνια στη Βραζιλία και είχε αποκτήσει εκεί δύο παιδιά. Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο G1 του τηλεοπτικού δικτύου Globo το ηγετικό στέλεχος της μαφίας συνελήφθη την ώρα που συνόδευε τα παιδιά του στο σχολείο.

Το 1991 ο Πασκουάλε Σκότι είχε καταδικαστεί ερήμην από το ιταλικό δικαστήριο με την κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής και της συμμετοχής σε περισσότερες από 20 ανθρωποκτονίες, το διάστημα από το 1980 έως το 1983. Εκβιασμοί και αντίσταση κατά της αρχής προστίθενται στο πλούσιο κατηγορητήριο του.

Ως ηγετικό στέλεχος της Καμόρα στη Νάπολη, ο Σκότι είχε συλληφθεί το 1983 κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών, στην οποία είχε υποστεί πολλαπλά τραύματα. Ωστόσο, την παραμονή των Χριστουγέννων του 1984, από το νοσοκομείο όπου και νοσηλευόταν μετά την υπογραφή δικαστικού διακανονισμού, απέδρασε και έκτοτε είχε εξαφανιστεί.

Το διάστημα της παραμονής του στη Βραζιλία, ο Σκότι χρησιμοποιούσε ψεύτικη ταυτότητα, με την Interpol να τον αναγνωρίζει συγκρίνοντας αρχειοθετημένα ψηφιακά δακτυλικά αποτυπώματα.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ