Σοφία Ανέστη – Νηπιαγωγός: “Τα παιδία λαχταρούσαν να έρθουν στο σχολείο”

Με χαμόγελα κλείνει η πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των νηπιαγωγείων και των παιδικών σταθμών, μετά το 2ο δεύτερο Lock down και την περίοδο των διακοπών. «Απείχαμε για δύο μήνες από τα εργασιακά μας καθήκοντα κι αυτό μας είχε δημιουργήσει ένα άγχος και μια ανασφάλεια ότι όταν θα επιστρέψουμε στη δουλειά τα παιδιά θα έχουν βγει από το πρόγραμμα, θα έχουμε δύσκολες προσαρμογές, ότι δηλαδή θα ζήσουμε ξανά ένα Σεπτέμβριο, όπως όταν πηγαίνουν τα παιδιά για πρώτη φορά στο σχολείο. Αλλά για άλλη μια φορά τα παιδιά μας εντυπωσίασαν, φανήκαμε σαν να είμαστε άπειροι από τη δουλειά, πέσαμε έξω στις προβλέψεις μας, τα παιδιά ήρθαν με ενθουσιασμό, δεν έκλαψε κανείς. κλάματα είχαμε όταν έφευγαν», δήλωσε η κα /Ανέστη Σοφία, νηπιαγωγός.

Η κα Σοφία Ανέστη, νηπιαγωγός

Όπως τόνισε η κα Ανέστη φυσικά τηρούνται όλα τα μέτρα και οι κανόνες, οι γονείς είναι συνεργάσιμοι. «Έχουμε συμφωνήσει μαζί τους ότι και αδιάθετο να δουν το παιδί έστω λίγο θα παραμείνει σπίτι», σημείωσε και πρόσθεσε ότι: «Είναι φυσικό το παιδί να πηγαίνει σχολείο. Σεβόμαστε όμως την κατάσταση και τηρούμε όλα τα μέτρα, που προβλέπονται».

Σε ερώτηση δε αν της έκανε κάτι ιδιαίτερη εντύπωση σημείωσε: «Παρατήρησα την ανάγκη του παιδιού να έρθει στο σχολείο. Αυτό το διάστημα μπορεί να βοήθησε τα παιδιά να καταλάβουν ακόμη παραπάνω ότι το σχολείο ήταν ένας χώρος που τους άρεσε, που είχαν φίλους, είχαν συναναστροφές, δασκάλες, που ήταν υποστηρικτικές. Ένας χώρος που αξιοποιούσαν το χρόνο τους δημιουργικά. Λαχταρούσαν πολύ το σχολείο κι αυτό ήταν κάτι που δεν το έχουμε ξαναδεί».

Τέλος, δεν παρέλειψε να επισημάνει: «Είναι κομμάτι της ζωής τους το σχολείο. Είναι το δεύτερο σπίτι τους. Είναι το πιο ωραίο σχολείο το πρώτο σχολείο (εννοεί τον παιδικό σταθμό-νηπιαγωγείο) γιατί είμαστε η πρώτη αγκαλιά μετά τη μάνα», για να καταλήξει λέγοντας «το παιδί αλληλεπιδρά, εκφράζεται και περνάει καλά. Θέλει να έρχεται στο σχολείο και το συνειδητοποίησα πιο πολύ με αυτή την μεγάλη διακοπή».

Φώτο: Η κα Σοφία Ανέστη ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία Video: Μαρία Νικολάου

 

Πηγή