Περισσότερα από 48 παιδιά διασώθηκαν στην Ακτή Ελεφαντοστού από παράνομη εργασία

akth elefantostou

Στη διάσωση περισσότερων από 48 παιδιών και στη σύλληψη 22 ατόμων προχώρησε το διάστημα από 1 έως 6 Ιουνίου η Interpol στην Ακτή Ελεφαντοστού. Τα παιδιά, ηλικίας από 5 έως 16 ετών, ανακαλύφθηκε ότι εργάζονταν κάτω από ακραίες συνθήκες, με τη ζωή τους να τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο.

Η διάσωση πραγματοποιήθηκε από την αστυνομία της Ακτής Ελεφαντοστού σε συνεργασία με την χωροφυλακή και την δασοκομία και επικεντρώθηκε στις γεωργικές και εμπορικές περιοχές του Σαν Πέδρο, στην Ακτή Ελεφαντοστού. Τα θύματα αποκάλυψαν στους διασώστες πως εργάζονταν στις φυτείες για περισσότερο από ένα χρόνο, χωρίς να λαμβάνουν μισθό ή την απαραίτητη εκπαίδευση.

Τα παιδιά, τα οποία είχαν πέσει θύματα εμπορίας και εκμετάλλευσης, προέρχονταν από την Μπουρκίνα Φάσο, τη Γουινέα, το Μάλι, καθώς και από τη βόρεια περιοχή της Ιβοριανής Ακτής.

Η Interpol σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, πραγματοποιεί κοινή προσπάθεια, με στόχο την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων και της παράνομης διακίνησης μεταναστών σε όλη τη Δυτική Αφρική, στα πλαίσια κοινής πρωτοβουλίας των δύο οργανισμών.

Ο επικεφαλής της Interpol στο Περιφερειακό Γραφείο του Αμπιτζάν, της μεγαλύτερης πόλης στην Ακτή Ελεφαντοστού, Balla Traore, δήλωσε πως αυτά τα παιδιά που διασώθηκαν είναι το πρώτο βήμα για την εξάρθρωση του δικτύου διακίνησης, ενώ η συντονισμένη προσπάθεια όλων θα οδηγήσει στην διάσωση περισσότερων θυμάτων.

Οι τοπικές αρχές, έχουν φροντίσει ώστε να παρέχουν στα παιδιά την απαραίτητη ιατρική φροντίδα, προτού επιστρέψουν ασφαλή, πίσω στις οικογένειες τους.