Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: Σε ποιες περιοχές συνεχίζεται η κακοκαιρία

Μπορεί ο Αύγουστος, ως «βασιλιάς του καλοκαιριού» να μη μας έχει συνηθίσει σε βροχές, παρόλα αυτά περισσότερο φθινόπωρο θα θυμίζει αυτή η βδομάδα, αφού από χτες μας επηρεάζει μια διαταραχή από τα βορειοδυτικά, δίνοντας βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια κυρίως, που δεν αποκλείεται μάλιστα να είναι τοπικά έντονες, με χαλαζοπτώσεις. Πάντως, ο καιρός ξαναθυμάται πως είναι ακόμα καλοκαίρι κι επανέρχεται σταδιακά στα φυσιολογικά του από την ερχόμενη εβδομάδα…

ΣΗΜΕΡΑ:
Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα έχουμε άστατο καιρό με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στο Ιόνιο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά, ιδιαίτερα το μεσημέρι – απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά καλός θα παραμείνει ο καιρός, με λίγες μόνο συννεφιές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι βοριάδες θα εξακολουθήσουν να πνέουν στα 3-5 και τοπικά 6 μποφόρ στο Αιγαίο και η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, θα φτάσει γενικά τους 28-30, τοπικά 32-34 βαθμούς.

Αττική
Ηλιοφάνεια με λίγη συννεφιά, που το απόγευμα θα αυξηθεί και θα βρέξει τοπικά στα δυτικά και βόρεια, άνεμοι μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 33 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Αυξημένη συννεφιά κατά διαστήματα με τοπικές βροχές και καταιγίδες, πιθανόν ισχυρές το βράδυ, μεταβλητοί άνεμοι 3-4 και από το απόγευμα βοριάδες έως 5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 30 βαθμούς.

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ
Αύριο, Παρασκευή πάλι άστατος θα είναι ο καιρός στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, με τοπικά ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις, κυρίως στην Κ. Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Α. Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε μόνο λίγες συννεφιές κατά διαστήματα. Οι βοριάδες θα συνεχίσουν αμετάβλητοι, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ακόμα, στα ανατολικά και νότια αυτή τη φορά.

Και το Σάββατο θα επικρατεί γενικά άστατος καιρός στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, με βροχές ή καταιγίδες κατά τόπους και κατά διαστήματα, ισχυρότερες στα ανατολικά, την Εύβοια και τις Σποράδες. Στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια, με τοπικές μπόρες το μεσημέρι – απόγευμα, κυρίως στην Κρήτη. Άνεμοι και θερμοκρασία δε θα μεταβληθούν και την Κυριακή άστατος θα παραμείνει ο καιρός, με λιγότερα όμως φαινόμενα, ενώ βελτιωμένος θα είναι τη Δευτέρα και την Τρίτη, με αρκετή ηλιοφάνεια και μόνο μεσημεριανές μπόρες, ενισχυμένους βοριάδες έως 7 μποφόρ τοπικά και μικρή επάνοδο της θερμοκρασίας από την Τρίτη.

Παναγιώτα (Πάττυ) Δ. Σπηλιωτοπούλου, Μετεωρολόγος ΕΡΤ
B.Sc Φυσικός
Μ.Sc Μετεωρολόγος, ΕΚΠΑ
M.Sc Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών (Ακραία Φαινόμενα), ΕΚΠΑ
Μ.Α Δημοσιογράφος, ΕΚΠΑ

Πηγή