Ν. Δένδιας: Θετική εξέλιξη οι δηλώσεις Καλίν – Στήριξη της Ισπανίας στην Ελλάδα

Ως θετική εξέλιξη αποτιμά η Ελλάδα τις δηλώσεις του εκπροσώπου της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν για πάγωμα των ερευνών στην Ανατολική Μεσόγειο, εφ’ όσον υπάρξει και έμπρακτη αποκλιμάκωση της έντασης, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά τη συνάντησή του με την Ισπανίδα ομόλογό του, Αράντσα Γκονθάλεθ Λάγια την Τρίτη.

Ο κ. Δένδιας είπε πως είναι σαφές οτι η διαφορά της Ελλάδας με την Τουρκία είναι το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας και των υπερκείμενων θαλάσσιων ζωνών. Μόνο αντικείμενο συζήτησης με την Τουρκία, σημείωσε, είναι η διευθέτηση της υφαλοκρηπίδας.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών είχε δηλώσει ότι δεν θα ακολουθήσει την Τουρκία στον κατήφορο των προσβολών, προσθέτοντας: «Σεβόμαστε όλα τα κράτη και την γειτονική χώρα, ωστόσο καταδικάζουμε την προκλητική πολιτική της Τουρκίας».

Από την πλευρά της, η Αράντσα Γκονθάλεθ Λάγια όταν ρωτήθηκε για την επίσκεψή της στην Τουρκία και την εκτίμησή της για τις προθέσεις της Άγκυρας απέναντι στην Ελλάδα, απάντησε ότι υπάρχει διάθεση για διάλογο, όμως αυτό πρέπει να γίνει πράξη. Υπογράμμισε ότι η Ισπανία θα κάνει τα πάντα για αυτό το διάλογο.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, o Νίκος Δένδιας ανέφερε ότι στις διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών Ελλάδας – Ισπανίας με την ομόλογό του συζήτησαν «για τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών και για περιφερειακά ζητήματα, με έμφαση στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο«.
pic.twitter.com/dKpLDOmP1c

 Πηγή