Νέες αλλαγές στο σύστημα των πανελληνίων

panellinies

Αλλαγές έρχονται στο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων, οι οποίες αναμένεται να ισχύσουν από το νέο σχολικό έτος. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι αλλαγές θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες και θα αφορούν σε τρία βασικά σημεία:

Σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Έθνος» αναφέρει πως θα δοθεί δυνατότητα στους μαθητές, αν και εφόσον το επιθυμούν, να εξεταστούν σε ένα επιπλέον μάθημα, έτσι ώστε να έχουν μεγαλύτερη πληθώρα επιλογών στο μηχανογραφικό τους δελτίο. Με αυτό τον τρόπο οι υποψήφιοι θα μπορούν να επιλέγουν σχολές όχι από ένα και από δύο επιστημονικά πεδία αλλά τις σχολές εκείνες που θα συνδέονται με την εξέταση ενός επιπλέον μαθήματος.

Τα μαθήματα-μπαλαντέρ ανά επιστημονικό πεδίο είναι:

Για τις επιστήμες Υγείας το μάθημα-μπαλαντέρ είναι η Βιολογία.

Για τα Παιδαγωγικά Τμήματα τα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας

Για τα τμήματα Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών η Φυσική Γενικής Παιδείας

Για τα τμήματα Οικονομικών, Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών είναι οι Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

Για τα τμήματα Ανθρωπιστικών Επιστημών η Ιστορία Γενικής Παιδείας

Το μάθημα των Στοιχείων Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών θα αποτελέσει κλειδί για τη διεκδίκηση μιας θέσης στις αντίστοιχες σχολές, καθώς και στα τμήματα Ψυχολογίας.

Επίσης, θα υπάρξουν αλλαγές στις ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων τα οποία θα είναι προς εξέταση, και οι οποίες θα αυξηθούν, έτσι ώστε να ενισχυθούν οι γνώσεις των μαθητών και να δοθεί η δυνατότητα καλύτερης προετοιμασίας για τις εξετάσεις.