Μικρή ανάσα για την αγορά

Τα νοικοκυριά τώρα βγαίνουν για τα αναγκαία αφού δόθηκε το δώρο.

Μικρή ανάσα για την αγορά

Τις γιορτές των Χριστουγέννων περιμένουν οι περισσότεροι καταστηματάρχες έτσι ώστε να μπορέσουν να πάρουν μια οικονομική «ανάσα» οικονομική σε αυτές τις δύσκολες μέρες.

Η Ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ύφεση, η οποία σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις μπορεί να φτάσει ακόμα και στο 6% για το 2011, ενώ και το 2012 θα συνεχιστούν οι αρνητικοί ρυθμοί ανάπτυξης. Παράλληλα τα εισοδήματα των πολιτών έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα από τους συνεχείς φόρους που επιβάλλει η κυβέρνηση.

Μέσα σε αυτή την ασφυκτική κατάσταση για τις επιχειρήσεις, οι έμποροι προχώρησαν σε προσφορές, οι οποίες αγγίζουν έως και το 70% σε ορισμένες περιπτώσεις , ενώ στα περισσότερα καταστήματα κρατούν το 10ημερο προσφορών που ξεκίνησε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

Τα εμπορικά καταστήματα σήμερα παραμονή Χριστουγέννων παρέμειναν ανοιχτά μέχρι και τις 18:00 το απόγευμα.

Το επόμενο διήμερο, δηλαδή την Κυριακή 25 Δεκεμβρίου και τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου, όπως και την Κυριακή της Πρωτοχρονιάς, 1 Ιανουαρίου και τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Από την Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου, μέχρι την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίγουν στις 9 το πρωί και παραμένουν ανοιχτά μέχρι τις 9 το βράδυ. Το Σάββατο , Παραμονή Πρωτοχρονιάς θα είναι ανοιχτά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Με το νέο έτος, την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012, θα επανέλθει το κανονικό ωράριο των καταστημάτων.