Μακελειό στο Βέλγιο

Μακελειό στο Βέλγιο

Σκηνές τρόμου στο κέντρο της πόλης Λιέγης του Βελγίου, όπου τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 64 τραυματίστηκαν.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, 40χρονος άνδρας έριξε εκρηκτικά και χειροβομβίδες σε πλήθος που βρισκόταν σε στάση λεωφορείου στην πλατεία Saint Lambert.

Ο 40χρονος είναι μεταξύ των νεκρών. Ο δράστης ήταν γνωστός στις αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών.

Φέρεται μάλιστα να βρήκε καταφύγιο στο δικαστικό μέγαρο της πόλης όπου εκείνη την ώρα ήταν γεμάτο κόσμο. Όπως μεταδίδουν βελγικά μέσα ενημέρωσης, ο άντρας έκανε χρήση χειροβομβίδας και όπλου καλάσνικοφ μέσα στο χώρο του Μεγάρου προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψή του.

 

Μάρτυρες δήλωσαν ότι πραγματοποιήθηκαν τέσσερις εκρήξεις και πυροβολισμοί, ενώ οι τηλεφωνικές κλήσεις στις αρχές δεν απαντήθηκαν αμέσως.

Belgique : fusillade et explosions à Liège, au…

Εκπρόσωπος των αρχών επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν εκρήξεις, πυροβολισμοί και τραυματίες.

 

Σημειώνεται ότι η πλατεία Saint Lambert είναι ένα πολυσύχναστο σημείο, όπου καθημερινά 1.800 λεωφορεία εξυπηρετούν για διαδρομές που οδηγούν στους εμπορικότερους δρόμους.

Belgique – Au moint 2 morts et 10 blessés…

Στο σημείο επικρατεί πανικός και οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να πλησιάσουν καθώς έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη περίμετρος ασφαλείας.

 

Η αστυνομία παρακινεί τους περαστικούς να βρουν καταφύγιο στα πλησιέστερα καταστήματα, ωστόσο, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, αρμόδιος για διαχείριση κρίσεων στο Βέλγιο, δήλωσε στο πρακτορείο Belga πως δεν συντρέχουν για την ώρα λόγοι ανάληψης έκτακτων μέτρων στη Λιέγη.

 

Σημειώνεται ότι η επίθεση έλαβε χώρα σε ώρα αιχμής, όπου τα καταστήματα ήταν γεμάτα κόσμο που ψώνιζε.