“Μήδεια”: Η επόμενη μέρα – Η κάμερα της ΕΡΤ στις πληγείσες περιοχές

Μπορεί η κακοκαιρία Μήδεια να υποχώρησε, ωστόσο εκατοντάδες σπίτια παραμένουν για 6η μέρα χωρίς ρεύμα στην Αττική. Ο ΔΕΔΔΗΕ έχει καλέσει τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν ακόμη πρόβλημα να το δηλώνουν, ώστε να πηγαίνουν οι τεχνικοί, ενώ η ΔΕΗ ανακοίνωσε επιπλέον έκπτωση στα νοικοκυριά που επλήγησαν, που φτάνει συνολικά το 30%. Ο Μάριος Κωνσταντινίδης με την κάμερα της ΕΡΤ βρέθηκε στις πληγείσες περιοχές και συνομίλησε με ανθρώπους που ΑΚΟΜΑ δεν έχουν ρεύμα – κι είναι σε απόγνωση.

Το μεσημέρι του Σαββάτου 20/2 περίπου 700 νοικοκυριά είναι για 6η μέρα χωρίς ρεύμα, σε Δροσιά, Διόνυσο, Άγιο Στέφανο, Εκάλη, Άνοιξη, Κρυονέρι, Κάλαμο. Στρατός και ΔΕΔΔΗΕ στη μάχη της αποκατάστασης των βλαβών στο δίκτυο, ενώ στο Δήμο Ωρωπού άνοιξαν και τα στενά στις γειτονιές.

Η Πυροσβεστική δέχτηκε 2750 κλήσεις για κοπές δένδρων και μεταφορές πολιτών.

Ο ΔΕΔΔΗΕ επισημαίνει ότι οι βλάβες στο δίκτυο χαμηλής τάσης είναι δύσκολο να εντοπιστούν εφόσον δεν δηλωθούν, και από την άλλη δημάρχους των περιοχών που επλήγησαν, να προαναγγέλλουν αγωγές κατά του Διαχειριστή Διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, ζητώντας αποζημιώσεις.

Για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων από πτώσεις δένδρων, «έρχονται» τα υπόγεια δίκτυα με χρηματοδότηση από το ταμείο ανάκαμψης.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Χριστοφιλίδου, Μάριος Κωνσταντινίδης

Σχετικές ειδήσεις:

Προς πλήρη ομαλοποίηση της ηλεκτροδότησης

Πρόσθετες ελαφρύνσεις από τη ΔΕΗ για τους πληγέντες πελάτες της

Τα οφέλη από την υπογειοποίηση δικτύων διανομής ρεύματος (videο)

Η «μάχη» της ηλεκτροδότησης – ΔΕΔΔΗΕ: Λιγότερα από 1.000 σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα (video)

&

Πηγή