Κ. Μητσοτάκης από το Ρέθυμνο: Τα εμβόλια είναι ασφαλή

Τα εμβόλια είναι ασφαλή-προστατέψτε τους εαυτούς σας, ώστε να αφήσουμε τελικά την περιπέτεια αυτή πίσω μας, να βοηθήσουμε να ανοίξει και ο τουρισμός, που πιστεύω ότι καλά θα πάει φέτος, ανέφερε κατά τη σημερινή του επίσκεψη στο εμβολιαστικό κέντρο στο Σπήλι Ρεθύμνου ο Πρωθυπουργός.

Ουσιαστική ανθρώπινη και χρήσιμη χαρακτήρισε την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Σπήλι, στο εμβολιαστικό Κέντρο Κινητής Μονάδας της 7ης ΥΠΕ ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης. «Δίνει έναν πραγματικά μεγάλο αγώνα προσωπικά ο πρωθυπουργός από άκρη σε άκρη στη χώρα για να περάσει το μήνυμα του εμβολιασμού», είπε ο δήμαρχος τονίζοντας ότι: «…ως Δήμος Αγίου Βασιλείου συνδράμουμε με όλες τις δυνάμεις, ότι μπορούμε κάνουμε έτσι ώστε σε τέσσερις τοπικές κοινότητες σε τέσσερις μέρες να εμβολιάστηκε το 8% του δικού μας κόσμου στην περιοχή, του μόνιμου πληθυσμού. Θέλω να τον ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό για άλλη μία φορά και να καλέσω όλο τον κόσμο να συμμετέχει στους εμβολιασμούς. Έτσι μόνο θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω έτσι θα μπούμε σε μία καινούργια κανονικότητα».

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κρήτης που συνόδευσε τον πρωθυπουργό στην επίσκεψη του στον ‘Αγιο Βασίλειο ανέφερε πως όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός δίνει το μήνυμα, τότε όλοι μας: «…πρέπει να προχωρήσουμε στον εμβολιασμό για να μπορέσουμε να φύγουμε από αυτή τη λαίλαπα της πανδημίας».

Ο πρωθυπουργός τον οποίο υποδέχτηκαν στο Σπήλι ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Μάξιμος Σενετάκης, η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, ο Υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Δημήτρης Αγαπίου, ο Υπεύθυνος της Πρωτοβάθμιας Υγείας Ρεθύμνου Κωνσταντίνος Χλίβερος και η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Σπηλίου Μαρία Αντωνοπούλου, συνομίλησε με πολίτες που βρισκόντουσαν στην κινητή μονάδα για να εμβολιαστούν μεταξύ των οποίων και αρκετοί νέοι τους οποίους μάλιστα ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους στην εθνική όπως είπε προσπάθεια που γίνεται. Όπως είπε στους παρευρισκόμενους: «Πρέπει ο ένας να πείθει τον άλλον να εμβολιασθεί, ειδικά στα χωριά, που ο κάθε ένας ξέρει ποιος έχει ή ποιος δεν έχει εμβολιασθεί. Πείτε σε όλους να αφήσουν πίσω τις όποιες φοβίες. Τα εμβόλια είναι ασφαλή, προστατέψτε τους εαυτούς σας ώστε να αφήσουμε τελικά την περιπέτεια αυτή πίσω μας. Να βοηθήσουμε να ανοίξει και ο τουρισμός που πιστεύω ότι καλά θα πάει φέτος. Για όλα αυτά θέλω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς όλους σας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος ευχαρίστησε και τους υγειονομικούς, λέγοντας πως: «Είναι πολύ σπουδαία η συνεισφορά σας, όλων σας και θα με τιμούσε να έχω μία φωτογραφία με όλους σας μαζί». Ο πρωθυπουργός μιλώντας με τα στελέχη της κινητής μονάδας εμβολιασμών, το οποίο αποτελείται από παθολόγο, αναισθησιολόγο και τρεις νοσηλευτές, τους ζήτησε να έχουν δύναμη όπως έχει και ο ίδιος συμπληρώνοντας ότι: «Προσωπικά έχω και δύναμη και υπομονή πολύ εκ της οποίας αντλώ από εσάς». Ενημέρωσε μάλιστα ότι: «Είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω λίγο με τους εξαιρετικούς γιατρούς μας. Μου λέγανε ότι από το Βενιζέλειο (Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου) όλες οι τελευταίες διασωληνώσεις -και αυτή είναι η ιστορία την οποία ακούμε από όλη τη χώρα- οι συμπολίτες μας οι οποίοι διασωληνώνονται σήμερα είναι όλοι ανεμβολίαστοι».

Με μια μαντινάδα υποδέχτηκαν οι κάτοικοι τον Πρωθυπουργό η οποία έλεγε: «Είσαι λεβέντης Κρητικός τίμιο παλικάρι, για αυτό ο θεός και σου δωσε αυτή τη θεία χάρη». Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τον Δήμαρχο και τους τοπικούς φορείς για την πρόοδο των εμβολιασμών αλλά και για την επιφυλακή που υπάρχει αυτές τις μέρες του καύσωνα, όχι μόνο για την προστασία των πολιτών αλλά και για την πρόληψη πυρκαγιών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις δύσκολες συνθήκες, λόγω του επερχόμενου καύσωνα καθώς και στην ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεών του και την πρόληψη των πυρκαγιών. Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι φέτος η δυνατότητα πρόληψης και αεροπυρόσβεσης έχει ενισχυθεί και με αεροσκάφη τύπου Air Tractor «τα οποία τις μέρες υψηλής επικινδυνότητας πετάνε γεμάτα πάνω από τις δύσκολες περιοχές», προληπτικά, με αυτονομία ως 5 ώρες, και έχουν τη δυνατότητα να προσβάλουν αμέσως μια νέα εστία φωτιάς μόλις την εντοπίσουν. Μιλώντας για τις προοπτικές της Κρήτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε τις μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες που δημιουργούνται μέσω του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης και κάλεσε τους παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμβάλουν στην αξιοποίησή τους. Έκανε δε ειδική αναφορά στον Βόρειο Οδικό ‘Αξονα.

«Να πω και μία κουβέντα ακόμα και για τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο, το οποίο νομίζω ότι έχει την αξία του μιας και είμαι σήμερα εδώ στην Κρήτη, για ακόμα μία φορά. Χθες εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το νέο ΕΣΠΑ 2021-2026, ήμασταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα η οποία πήρε την έγκριση. Έχουμε σημαντικά αυξημένους πόρους για όλες τις Περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένης και της Περιφέρειας της Κρήτης και θα έχουμε την ευκαιρία τώρα να δουλέψουμε με την Περιφέρεια, με τους Δήμους, έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι τα χρήματα αυτά τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας θα εκταμιευθούν προς όφελος όλων των πολιτών. Και βέβαια να πω και κάτι ακόμα: μέσα στα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία έχουμε φυσικά εντάσσεται και το Ταμείο Ανάκαμψης. Ένα ένα μέρος των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης θα διατεθεί και για την κατασκευή του Βόρειου Οδικού ‘Αξονα. Για πρώτη φορά το έργο αυτό έχει πλήρη χρηματοδότηση και πλήρη μελετητική ωριμότητα, αποτελούσε μία προσωπική μου δέσμευση απέναντι στους Κρητικούς συμπολίτες μας. Ο δρόμος αυτός θα ολοκληρωθεί και η Κρήτη θα αποκτήσει επιτέλους έναν υπερσύγχρονο, ασφαλή, φιλικό προς το περιβάλλον, δρόμο έτσι ώστε να μπορέσει να οδηγηθεί με ασφάλεια σε νέες δεκαετίες ευημερίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Υποδομών και βουλευτή Ρεθύμνου της ΝΔ, Γιάννη Κεφαλογιάννη τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέου και τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, επισκέφθηκε και το δημαρχείο Αγίου Βασιλείου όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Γιάννη Ταταράκη και τον Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, Ειρηναίο.

Πηγή